Nagelbijten wordt veelal gezien als een zenuwtrek die ontstaat vanuit, stress, spanning, angst of boosheid. Volgens onderzoekers van de universiteit van Montréal is het bijten van nagels echter een gevolg van perfectionisme, wat betekent dat mensen die nagels bijten niet in staat zijn te ontspannen en een taak op een normaal tempo uit te voeren. Ze zouden gevoelig zijn voor frustratie, ongeduld en ontevredenheid als ze niet hun doelen te bereiken en zijn vaak verveeld.

Wat de oorzaak nu precies is, nagelbijten klinkt als een onschuldige gewoonte, maar wanneer iemand zijn nagels tot bloedens toe afbijt, kunnen infecties en pijn ontstaan. Daarnaast schamen mensen zich vaak voor hun handen/nagels, met als gevolg dat iemand zijn handen steeds verstopt. Voor die personen is het een groot probleem en worden ze in hun leven of op werkgebied belemmert.

Hypnose is de ideale manier om nagelbijten te stoppen. Het onbewuste deel van het brein wordt zo geïnstrueerd dat je gaat stoppen met nagelbijten.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk of maak een afspraak.

cta2

Call Now Button