Petra de Vries, hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Petra de Vries

Mijn naam is Petra de Vries-Bakker (1963) en ik ben hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk. Ik ben een geboren en getogen Texelaar en woon met veel plezier op het eiland.

In vrijwilligerswerk kwam ik situaties tegen waarin ik graag de beschikking had gehad over kennis van gesprekstechnieken.

Dit is voor mij de aanleiding geweest een eerste stap te zetten en bij de Academie voor Coaching en Counselling een opleiding te volgen. Tijdens deze opleiding is mijn belangstelling en interesse in de mens, met hun drijfveren, verder geprikkeld.

 

“Iedere verandering begint met een eerste stap”

Voor meer verdieping in therapievormen ben ik de 4-jarige IMET opleiding gaan volgen. Een waardevolle opleiding die me gevormd heeft als therapeut.

Vervolgens heb ik mij in de hypnotherapie gespecialiseerd door de opleiding Hypnotherapie en Integrale psychosociale therapie bij de academie Hypnos te voltooien. Mijn minor bij de academie Hypnos is de opleiding tot NLP Practitioner geweest.

Blijvend geïnteresseerd in aanvullende technieken en behandelvormen heb ik het certificaat PDS Therapeut behaald en de bijscholing EMDR Practitioner in opleiding gedaan.

Waarom koos ik voor hypnotherapie?

In ons leven draait veel om balans. Balans in geven en nemen. In jezelf kunnen zijn en je aanpassen aan de ander. In denken en voelen. In grenzen stellen en loslaten..

Het bijzondere van hypnotherapie is voor mij dat er naast het “ik weet het met mijn hoofd”, een “nu voel ik het” kan ontstaan. Het gebruik van trans helpt hierbij de aandacht te verleggen van het denken naar je innerlijke wereld, je innerlijke kracht en de hulpbronnen.

De moderne hypnotherapie is een therapievorm die veel mogelijkheden biedt tot inzicht en verwerking van psychische en psychisch-somatische klachten. Door de mogelijkheid hypnotherapie met verschillende andere therapievormen te combineren zoals NLP, EMDR, cognitieve gedragstherapie, etc. ontstaat er een unieke therapie die heel toegankelijk is.

“Iedere cliënt is uniek en staat centraal”

Persoonlijke afstemmingvertrouwen en veiligheid zijn kernwoorden mijn werkwijze als therapeut vormen. Iedere cliënt is uniek en staat centraal tijdens de therapie. Met mijn therapeutische vaardigheden bied ik daarom maatwerk aan, toegespitst op de specifieke hulpvraag.

Met een gezonde nieuwsgierigheid naar de drijfveren van een ieder, hoop ik nog veel mensen te begeleiden bij de stappen op hun levensweg.

– Petra de Vries

 

Werkdagen: donderdag

(Als hypnotherapeut ben ik aangesloten bij de NBVH en RBCZ)

Neem contact op met Petra

Kan Petra jou ergens bij helpen? Of wil je graag een afspraak maken bij Petra?

Vul het onderstaande formulier in voor een speciale aanvraag.

 

Call Now Button