Waarom ik hypnotherapeut ben geworden - Law of Attraction - Hypnotherapie Heemskerk - Miranda van der Endt

Van Cliënt naar Hypnotherapeut: Waarom Miranda zelf Hypnotherapeut is geworden

Het is bijzonder dat, wanneer je in het leven een pijl afschiet met een doel en verlangen, deze ook echt in de roos kan belanden. Zo is Miranda van der Endt, eerst binnengekomen als cliënt, nu zelf hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk. Lees hieronder haar verhaal. 

Miranda: “Mijn middelbare schooltijd heb ik doorgebracht in Brabant. Ik zat op een zelfstandig Gymnasium in Bergen op Zoom.

Ik weet nog heel goed dat we godsdienstles kregen van een Belgische leraar. Deze leraar was filosoof, volgens mij ook psycholoog, en kon fantastisch vertellen over alle religies in de wereld.”

Over leermeesters en filosofen, zowel uit het heden als verleden. Maar ook over actuele stromingen, psychologie en ander manieren om betekenis aan het leven te geven.

“Wow, dat is fantastisch als je dat kan.”

“Zo vertelde hij ook heel vermakelijk over hypnotherapie. Dat je het kan gebruiken om mensen mee te genezen, maar ook dat het wel eens was voorgekomen dat iemand niet meteen was wakker geworden tijdens een hypnose-show.

Hij bracht het heel vermakelijk en ik dacht toen bij mezelf: wow, dat is fantastisch als je dat kan. Maar ik was ook gewaarschuwd over dat deze mooie methode goed gebruikt moet worden.

Daarna ben ik het eigenlijk weer vergeten. Ik ben na het gymnasium Psychologie gaan studeren, heb nog diverse andere opleidingen gedaan en heb er lang niet meer aan gedacht.”

Totdat..

“Totdat ik een advertentie van Hypnotherapie Heemskerk zag voor de virtuele maagband. Ik dacht bij mezelf: Fantastisch als dat mogelijk is.

Ik heb verschillende therapieën op mezelf losgelaten vanwege mijn overgewicht en me er regelmatig in verdiept. Deze nieuwe benadering sprak me aan. Dus heb ik me in 2017 als cliënt aangemeld bij Hypnotherapie Heemskerk.

Ik weet nog dat ik het super spannend en eng vond, de eerste keer. Tegelijkertijd keek ik daar rond en herkende ik de intentie: “Haal het beste uit jezelf”. Ik merkte op dat ik precies hetzelfde wil voor mijn klanten.

Ik voelde me er dan ook meteen thuis. Mijn therapeut was aardig, hoogopgeleid en professioneel, net als ik, dacht ik toen. Stiekem dacht ik bij mezelf dat ik daar ook wel zou willen werken, want ja, samen bereik je meer. 

Na afloop ben ik me zelf dan ook gaan oriënteren op Hypnotherapie. Ik bedacht me dat ik dat ook wel graag zou willen leren.

Daarom ben uiteindelijk de opleiding tot (master) hypnotherapeut gaan doen en ben ik mijn eigen praktijk begonnen.”

Telefoontje

“Deze zomer belde Karin Bakker mij. Zij had mijn website gevonden via Google en had toevallig nog een vacature openstaan. Ik leek voor haar een mooie aanvulling op het team.

Sinds juli 2020 ben ik dan ook werkzaam als hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk. Precies dezelfde praktijk als waar ik eerst als cliënt naar binnenliep.

Ik ben blij met mijn nieuwe collega’s, want je leert voortdurend van elkaar. Het is daarnaast prettig om te kunnen overleggen, zodat je nog meer kunt leren en betekenen voor je cliënten.”

“Grappig om terug te kijken hoe je uiteindelijk ergens terecht komt.”

Het is altijd grappig om terug te kijken naar hoe je uiteindelijk ergens terecht komt. En het besef dat je het bereikt hebt. Misschien op een andere manier dan je verwacht had, misschien wel beter, maar in ieder geval een manier die bij je past.

Mijn godsdienstleraar vertelde over hoe je in het leven een pijl kan afschieten met een verlangen en een doel dat je wilt bereiken.

Als je die gedachte vervolgens loslaat, ga je onbewust toch die kant op. Voor mij is die missie geslaagd.”

– Miranda van der Endt

Wil je een afspraak maken voor een hypnotherapie sessie? Dan kun je eenvoudig terecht bij ons afspraakformulier.

Voor eventuele vragen kun je een berichtje sturen via de contactpagina.

Call Now Button