Chronische pijn - medisch onverklaarbare klachten verhelpen met hypnose - Hypnotherapie Heemskerk

Chronische pijn

Bij duidelijke oorzaken – zoals een gebroken arm of een zichtbaar letsel – is pijn onderdeel van het aloude “overleven”. Het is functioneel; het lichaam moet helen en daarom rust houden. Na enige tijd is de wond genezen en begint opnieuw het dagelijks leven. Het leed houdt op te bestaan.

Maar hoe anders is dat met chronische pijn? Als chronische pijn begint gaan we ervan uit dat deze nooit meer weg zal gaan. Vaak is er ook geen medische en fysieke verklaring voor de narigheid. Maar de pijn drukt langzamerhand een zwaar stempel. Uiteindelijk heeft het een behoorlijk negatieve invloed op het leven.

Dan begint de zoektocht. Meestal hebben we vele artsen bezocht en te horen gekregen dat we er maar mee moeten leven. Het zal namelijk nooit meer weg gaan. En wat de dokter zegt is natuurlijk waar.. toch?

‘Verborgen’ emoties en overtuigingen vaak oorzaak chronische pijn

Vanuit praktijkervaring blijkt veelvuldig dat er achter chronische pijn een trauma schuil ligt. Als de pijn aanwezig is, wil ons lichaam ons namelijk iets vertellen. De oplossing ligt daarbij in ons onderbewustzijn.

Met hypnotherapie kunnen we in jouw onderbewustzijn veranderingen aanbrengen. We richten ons dus niet op de medische oorzaak, maar op de mentale oorzaak van jouw pijn.

Enkele voorbeelden van psychologische oorzaken:

  • Je hebt op emotioneel vlak iets ernstigs meegemaakt.
  • Je bent jarenlang gedomineerd door een overmatige hoeveelheid stress.
  • Vroeger ben je seksueel misbruikt (eventueel zonder dit te herinneren).
  • Je werd in je leven nooit als belangrijk beschouwd door anderen.
  • Je hebt een narcistische partner gehad. 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van trauma’s die zich – zelfs na normale therapie – nog schuilhouden in ons onderbewustzijn.

Trauma’s kunnen daarbij een enorme impact op ons hebben, wat zich kan uiten in de (chronische) pijn.

Wist je dat ons onderbewustzijn verantwoordelijk is voor 95% van onze handelingen en emoties?

Hoe kan Hypnotherapie Heemskerk helpen?

Door middel van hypnotherapie gaan we in 3 tot 4 sessies in ons onderbewustzijn op zoek naar de oorzaak van het trauma, zodat we het op een snelle en effectieve manier kunnen oplossen.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het niet te doen. Omdat je bijvoorbeeld overtuigd bent ‘dat het toch niet werkt‘. Maar weet dat het helemaal niet nodig is om rond te lopen met deze pijn.

Kies voor een beter leven en haal het beste uit jezelf.

Wil je verlost worden van jouw chronische / medisch onverklaarbare pijn? Maak een afspraak bij één van onze hypnotherapeuten. 

Hypnotherapeuten

Deze behandeling wordt uitgevoerd door de volgende hypnotherapeuten:

Een foto van Karin Bakker, de eigenaar van en hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Karin Bakker

Hypnotherapeut

Marjelle Termaten hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Marjelle

Hypnotherapeut

Miranda van der Endt Hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Miranda

Hypnotherapeut

Alev Hypnotherapie Heemskerk

Alev

Hypnotherapeut

Joyce Boddaert Hypnotherapie Heemskerk

Joyce

Hypnotherapeut

Lilian

Hypnotherapeut

Inge Hoedemaeker Klitsie, Hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Inge

Hypnotherapeut

Veelgestelde vragen

Wordt hypnotherapie vergoed door de zorgverzekeraar?

Hypnotherapie wordt (meestal) gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraars als je een aanvullende verzekering hebt. Onze hypnotherapeuten zijn NBVH, NFG en / of BATC gecertificeerde hypnotherapeuten, maar niet rechtstreeks aangemeld bij zorgverzekeraars. De uiteindelijke vergoeding ligt dus aan je eigen zorgverzekeraar, de door jou gekozen dekking en of je een natura- of restitutiepolis hebt. Bij de restitutiepolis is meestal wel sprake van vergoeding. Bij de ‘polis in natura’ valt het onder de aanvullende verzekeringen.

Hoe voelt hypnose?

In hypnose zijn voelt als een diepe staat van ontspanning, waarbij we toch wakker zijn. Je hoort alles om je heen, maar je reageert er niet op. Het is het gevoel van helemaal in een boek verzonken zijn of autorijden op automatische piloot

Bij wie wordt hypnotherapie afgeraden?

Hypnotherapie is zeer veilig. Indien je epilepsie hebt of aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt dient er echter eerst contact opgenomen te worden met de behandelende arts of psycholoog. Pas na een schriftelijke goedkeuring van de arts of psycholoog kan er gestart worden met een hypnotherapie traject.

Kan ik ergens de ervaringen van anderen lezen?

Ja, dat kan. Op onze ervaringen-pagina kun je de verhalen lezen van andere cliënten. De hulpvragen variëren hierbij van afvallen, verslavingen, trauma’s, chronische pijn en meer. Voor meer virtuele maagband ervaringen kun je ook terecht op onze Facebook pagina.

Waar kan ik een afspraak maken?

Je kunt eenvoudig online een afspraak maken via het afspraakformulier. Indien je liever telefonisch contact hebt met de office manager of een hypnotherapeut, kun je ook bellen naar 0251 743 103. Wij zijn telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 13:00 (vrijdag tot 12:30).

Call Now Button