Wordt hypnotherapie vergoedt door de zorgverzekeraar?
Hypnotherapie wordt (meestal) gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraars als je een aanvullende verzekering hebt. Onze hypnotherapeuten zijn NBVH, RBCZ, NVPA, VIT, en / of NFG gecertificeerde hypnotherapeuten, maar niet rechtstreeks aangemeld bij zorgverzekeraars. De uiteindelijke vergoeding ligt dus aan je eigen zorgverzekeraar, de door jou gekozen dekking en of je een natura- of restitutiepolis hebt. Bij de restitutiepolis is meestal wel sprake van vergoeding. Bij de ‘polis in natura’ valt het onder de aanvullende verzekeringen.
Is hypnose een wondermiddel waarbij ik zelf niks hoef te doen?
Nee, hypnose is géén wondermiddel waarbij je zelf niets hoeft te doen. Zo zal je niet op miraculeuze wijze 10 kilo afvallen als je elke dag heel bewust chips en chocolade eet. Hypnose is echter wel een effectief hulpmiddel dat zorgt dat je betere keuzes gaat maken voor jezelf. Samen halen we de persoonlijke barrières weg die jou nu blokkeren om het beste uit jezelf te halen. Je zult bijvoorbeeld merken dat het (veel) minder moeite kost om te bewegen, slechte dingen te laten staan en je gelukkig te voelen.
Hoe voelt hypnose?
In hypnose zijn voelt als een diepe staat van ontspanning waarbij je toch wakker bent. Je hoort alles om je heen, maar je reageert er niet op. Het is hetzelfde gevoel als helemaal in een boek verzonken zijn of autorijden op de automatische piloot
Bij wie wordt hypnotherapie afgeraden?
Hypnotherapie is zeer veilig. Indien je epilepsie hebt of aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt dient er echter eerst contact opgenomen te worden met de behandelende arts of psycholoog. Pas na een schriftelijke goedkeuring van de arts of psycholoog kan er gestart worden met een hypnotherapie traject.
Kan ik ergens de ervaringen van anderen lezen?
Ja, dat kan. Op onze ervaringen-pagina kun je de verhalen lezen van andere cliënten. De hulpvragen variëren hierbij van afvallen, verslavingen, trauma’s, chronische pijn en meer. Voor meer virtuele maagband ervaringen kun je ook terecht op onze Facebook pagina.
Hoe weet ik dat hypnotherapie bij mij werkt?
Vrijwel iedereen gaat in hypnose. Slechts bij een enkeling lukt het niet, net zoals andere therapieën of medicijnen niet voor iedereen werkt. Je wordt goed voorbereid op de sessie zodat de slagingskans optimaal is.
Ben ik de controle kwijt?
Nee, je raakt de controle niet kwijt. Hypnose is een waak/slaaptoestand, waarbij je diep ontspannen bent en je richt op je innerlijke wereld. Je kunt het proces elk moment stoppen.
Word ik wakker uit hypnose?
Ja, je wordt altijd wakker uit hypnose. De hypnotherapeut begeleidt je hierbij.
Hoe weet ik dat ik onder hypnose ben geweest?
De makkelijkste manier om duidelijk te maken dat iemand onder hypnose is geweest, is het goede gevoel na de sessie. Het maakt niet uit of dat een real live sessie of een MP3 betreft; het positieve gevoel is hetzelfde.
Onthoud dat je niet bewusteloos bent tijdens de sessie. Na de sessie zul je je nog veel kunnen herinneren van de inhoud. Sommige mensen merken niet eens dat ze in hypnose zijn, maar dat betekent niet dat ze niet zijn gehypnotiseerd. Je bent in zo’n diepe staat van ontspanning dat je onderbewustzijn de positieve suggesties zal accepteren. Daarnaast denk je vaak dat de sessie 20 -25 minuten duurde, terwijl dit in werkelijkheid 60+ minuten was.
Wat als ik de afspraak wil annuleren?
Afzeggen moet minimaal twee werkdagen voor aanvang van de sessie. Voor afzeggingen, wijzigingen en het niet verschijnen op onze afspraak (die niet minimaal twee werkdagen vooraf zijn ontvangen), wordt een heel consult in rekening gebracht.
Wat als ik onverwachts verhinderd ben?
Indien je verhinderd bent wegens het verkeer of andere zaken, geef dit dan zo snel mogelijk door via e-mail of telefoon. Er wordt dan samen met de hypnotherapeut gekeken of de sessie nog mogelijk is, of dat er een nieuwe afspraak gemaakt dient te worden.’
Ik hoef niet zoveel af te vallen. Kan ik het virtuele maagband programma dan evengoed doen?
Ja, het maakt niet uit hoeveel je af wilt vallen. De effectiviteit van de virtuele maagband blijft even groot. Het is van belang om een gezond BMI in stand te houden.
Hypnotherapie helpt ook bij anorexia en boulimia. Dit bevat uiteraard een andere behandeling dan de virtuele maagband (waar afvallen centraal staat). Voor anorexia en boulimia gaan we aan de slag met de onderliggende emoties en angsten, met als doel een gezond lichaamsgewicht en een andere kijk op het eigen lichaam.
Ik ben in slaap gevallen tijdens de sessie of mp3 sessie. Werkt het dan wel?
Ja, dit is volkomen normaal en het programma is net zo effectief.
Mag ik na een sessie nog autorijden of werken?
Ja, je mag na een sessie gewoon autorijden of werken.