prikkelbare darm syndroom pds

Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een vervelende aandoening waarbij de darmen onvoldoende vermogen hebben om de darminhoud goed te bewegen. Hierdoor kunnen vervelende klachten ontstaan, zoals:

  • Buikpijn en/of buikkrampen;
  • Diarree;
  • Verstopping;
  • Opgeblazen gevoel;
  • Winderigheid;
  • Gerommel in de buik.

Waarom heb ik last van het prikkelbare darm syndroom?

Een definitief onderbouwde oorzaak voor de prikkelbare darm is er nog niet. Wel zijn er een aantal mogelijke oorzaken onderzocht, zoals infecties, een disbalans of overige voedingsfactoren. Dit wordt meestal veroorzaakt door voedselvergiftiging, voedsel-intolerantie of een allergie.

Naast de bovengenoemde klachten hebben ook psychosociale factoren een directe invloed op de spijsvertering. Denk hierbij aan stressangst, of het niet luisteren naar de biologische klok. Deze factoren kunnen zorgen voor een versterking of verhoging van het aantal klachten.

Waarom heb ik last van het prikkelbare darm syndroom?

De psychosociale factoren die de klachten versterken, zoals angst en stress, zijn opgeslagen in je onderbewustzijn. Je hebt zelf geen directe invloed op dit onderbewustzijn dat uiteindelijk verantwoordelijk is voor 95% van je handelingen. De enige manier om dit onderbewustzijn effectief te veranderen is via hypnotherapie.

Hypnotherapie is dan ook een effectieve methode om een prikkelbare darm te bestrijden. Door de onderliggende factoren aan te pakken kunnen we via hypnose de klachten (sterk) verminderen of zelfs laten verdwijnen.

 

Wat gaan we doen om de prikkelbare darm te bestrijden?

  1. Allereerst onderzoeken we jouw stressfactoren. Waardoor word je geprikkeld? Wat versterkt de klachten?
  1. Daarna onderzoeken we de psychologie achter de stress. Onder het patroon van negatieve gedachten liggen vaak onbewuste diep gewortelde negatieve overtuigingen. Deze gaan we omzetten naar positieve overtuigingen, zodat ze een positieve invloed uitoefenen op de prikkelbare darm.
  2. Tot slot krijg je ontspanning- en ademhalingsoefeningen mee naar huis. Deze oefeningen zorgen voor minder spierspanning, oftewel stress. Het is belangrijk dat je hier goed mee aan de slag gaat.

Afspraak maken voor PDS behandeling

Bedenk eerst hoe vervelend je klachten zijn. Belemmeren deze jouw dagelijks leven? Is het leven een stuk beter zonder?

In dat geval helpen wij je graag om het beste uit jouw leven te halen.

Je kunt direct een afspraak maken bij onze praktijk, of eventuele vragen stellen via het contactformulier.

Hypnotherapeuten

Deze behandeling wordt uitgevoerd door de volgende hypnotherapeuten:

Een foto van Karin Bakker, de eigenaar van en hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Karin Bakker

Hypnotherapeut

Inge Hoedemaeker foto Hypnotherapie Heemskerk

Inge Klitsie

Hypnotherapeut

Petra de Vries hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Petra de Vries

Hypnotherapeut

Alev Hypnotherapie Heemskerk

Alev Satilmis

Hypnotherapeut

Veelgestelde vragen

Wordt hypnotherapie vergoed door de zorgverzekeraar?

Hypnotherapie wordt (meestal) gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraars als je een aanvullende verzekering hebt. Onze hypnotherapeuten zijn NBVH en NFG gecertificeerde hypnotherapeuten, maar niet rechtstreeks aangemeld bij zorgverzekeraars. De uiteindelijke vergoeding ligt dus aan je eigen zorgverzekeraar, de door jou gekozen dekking en of je een natura- of restitutiepolis hebt. Bij de restitutiepolis is meestal wel sprake van vergoeding. Bij de ‘polis in natura’ valt het onder de aanvullende verzekeringen.

Is hypnose een wondermiddel waarbij ik zelf niks hoef te doen?

Nee, hypnose is géén wondermiddel waarbij je zelf niets hoeft te doen. Zo zal je niet op miraculeuze wijze 10 kilo afvallen als je elke dag chips en chocolade eet. Hypnose is een effectief hulpmiddel dat zorgt dat je betere keuzes gaat maken voor jezelf. Samen halen we de persoonlijke barrières weg die jou nu blokkeren om het beste uit jezelf te halen. Je zult bijvoorbeeld merken dat het (veel) minder moeite kost om te bewegen, slechte dingen te laten staan en je gelukkig te voelen.

Hoe voelt hypnose?

In hypnose zijn voelt als een diepe staat van ontspanning, waarbij we toch wakker zijn. Je hoort alles om je heen, maar je reageert er niet op. Het is het gevoel van helemaal in een boek verzonken zijn of autorijden op automatische piloot

Bij wie wordt hypnotherapie afgeraden?

Hypnotherapie is zeer veilig. Indien je epilepsie hebt of aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt dient er echter eerst contact opgenomen te worden met de behandelende arts of psycholoog. Pas na een schriftelijke goedkeuring van de arts of psycholoog kan er gestart worden met een hypnotherapie traject.

Kan ik ergens de ervaringen van anderen lezen?

Ja, dat kan. Op onze ervaringen-pagina kun je de verhalen lezen van andere cliënten. De hulpvragen variëren hierbij van afvallen, verslavingen, trauma’s, chronische pijn en meer. Voor meer virtuele maagband ervaringen kun je ook terecht op onze Facebook pagina.

Call Now Button