Kinderen & Hypnose

Bij kinderen gaat het vaak om gebrek aan zelfvertrouwen, gepest worden op school (waardoor ze onzeker worden), of angst om te gaan slapen.

Hypnose biedt tal van mogelijkheden voor kinderen vanaf zes jaar oud, eigenlijk vanaf de leeftijd dat ze goed aanspreekbaar zijn. De problemen die zij ondervinden kunnen talloze oorzaken hebben.

Vaak gaat het om de volgende problemen:

 • Gepest worden op school;
 • Spanning en stress;
 • Gebrek aan zelfvertrouwen en/of faalangst;
 • Leerproblemen;
 • Eetproblemen (te veel of te weinig) en overgewicht;
 • Angst voor de dokter, tandarts, ziekenhuis en/of injecties;
 • Slaapproblemen, nachtmerries, angst om te slapen;
 • Nagelbijten, duimzuigen, tics;
 • Bedplassen;
 •  Vage klachten zoals hoofd- of buikpijn waarvoor geen medische oorzaak is gevonden;
 • Trauma’s (zoals het scheiden van de ouders, overlijden van dierbaren etc.).

Waarom werkt hypnose zo goed bij kinderen?

Kinderen tussen de 7 en 14 jaar behoren tot de meest hypnotiseerbare leeftijdsgroep. Kinderen zijn vaak een uitstekend voorbeeld van hoe succesvol gewerkt kan worden met hypnose. Vooral jonge kinderen hebben nog een levendige fantasie en kunnen makkelijk schakelen tussen realiteit en verbeelding. Zij kunnen zich helemaal overgeven aan hun spel of een verhaal, hetgeen eigenlijk ook een vorm is van trance of hypnose en hypnotherapie.

Daarnaast hebben zij nog geen kritisch vermogen “werkt dit wel voor mij”  of remmingen en angsten voor hypnose. Het voelt heel natuurlijk aan en sluit aan bij hun belevingswereld. Spelenderwijs wordt er gewerkt aan het probleem waar zij zelf vanaf willen.

Een kind onder dwang naar een hypnotherapeut sturen werkt niet. Een kind die niet in hypnose wil gaat niet in hypnose. 

Wat kunnen wij doen voor jouw kind?

Met hypnose gaan we in gesprek met het onderbewustzijn van het kind. Waar is het probleem ontstaan? Tijdens het eerste bezoek bespreken we wat de klachten zijn en welke vragen er zijn. Zo vinden we samen de behandeling die het kind de meeste hulp kan bieden. Daarna vindt gelijk de eerste sessie plaats.

Het kan zijn dat er meerdere hypnose sessies nodig zijn maar het kan ook zo zijn dat het probleem al na de eerste sessie definitief verdwijnt.

Denk je dat hypnotherapie jouw kind kan helpen? Maak dan een afspraak bij één van onze hypnotherapeuten. 

Hypnotherapeuten

Deze behandeling wordt uitgevoerd door de volgende hypnotherapeuten:

Een foto van Karin Bakker, de eigenaar van en hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Karin Bakker

Hypnotherapeut

Miranda van der Endt, hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Miranda van der Endt

Hypnotherapeut

Veelgestelde vragen

Wordt hypnotherapie vergoed door de zorgverzekeraar?

Hypnotherapie wordt (meestal) gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraars als je een aanvullende verzekering hebt. Onze hypnotherapeuten zijn NBVH, NFG en / of BATC gecertificeerde hypnotherapeuten, maar niet rechtstreeks aangemeld bij zorgverzekeraars. De uiteindelijke vergoeding ligt dus aan je eigen zorgverzekeraar, de door jou gekozen dekking en of je een natura- of restitutiepolis hebt. Bij de restitutiepolis is meestal wel sprake van vergoeding. Bij de ‘polis in natura’ valt het onder de aanvullende verzekeringen.

Is hypnose een wondermiddel waarbij ik zelf niks hoef te doen?

Nee, hypnose is géén wondermiddel waarbij je zelf niets hoeft te doen. Zo zal je niet op miraculeuze wijze 10 kilo afvallen als je elke dag chips en chocolade eet. Hypnose is een effectief hulpmiddel dat zorgt dat je betere keuzes gaat maken voor jezelf. Samen halen we de persoonlijke barrières weg die jou nu blokkeren om het beste uit jezelf te halen. Je zult bijvoorbeeld merken dat het (veel) minder moeite kost om te bewegen, slechte dingen te laten staan en je gelukkig te voelen.

Hoe voelt hypnose?

In hypnose zijn voelt als een diepe staat van ontspanning, waarbij we toch wakker zijn. Je hoort alles om je heen, maar je reageert er niet op. Het is het gevoel van helemaal in een boek verzonken zijn of autorijden op automatische piloot

Bij wie wordt hypnotherapie afgeraden?

Hypnotherapie is zeer veilig. Indien je epilepsie hebt of aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt dient er echter eerst contact opgenomen te worden met de behandelende arts of psycholoog. Pas na een schriftelijke goedkeuring van de arts of psycholoog kan er gestart worden met een hypnotherapie traject.

Kan ik ergens de ervaringen van anderen lezen?

Ja, dat kan. Op onze ervaringen-pagina kun je de verhalen lezen van andere cliënten. De hulpvragen variëren hierbij van afvallen, verslavingen, trauma’s, chronische pijn en meer. Voor meer virtuele maagband ervaringen kun je ook terecht op onze Facebook pagina.

Call Now Button