Kinderen & Hypnose

Alle kinderen zijn unieke individuen. Ze zijn lang afhankelijk van de ouders in een tijd waarin ze leren omgaan met veranderingen, om uiteindelijk als volwaardige volwassenen deel te kunnen nemen aan de maatschappij.

Tijdens dat proces komt er veel op hun pad. Net als volwassenen hebben kinderen logischerwijs reacties op stress, verandering, geweld, rouw en verlies. Hier kunnen veel zaken onder lijden, wat weer door kan werken in hun volwassen leven.

Hypnose voor kinderen biedt tal van mogelijkheden vanaf zes jaar oud, eigenlijk vanaf de leeftijd dat ze goed aanspreekbaar zijn. De problemen die zij ondervinden kunnen talloze oorzaken hebben. Denk aan een gebrek aan zelfvertrouwen, gepest worden op school (waardoor ze onzeker worden), of angst om te gaan slapen.

Waar kan hypnose bij helpen?

  • Gepest worden op school;
  • Spanning en stress;
  • Gebrek aan zelfvertrouwen en/of faalangst;
  • Leerproblemen;
  • Eetproblemen (te veel of te weinig) en overgewicht;
  • Angst voor de dokter, tandarts, ziekenhuis en/of injecties;
  • Slaapproblemen, nachtmerries, angst om te slapen;
  • Nagelbijten, duimzuigen, tics;
  • Bedplassen;
  •  Vage klachten zoals hoofd- of buikpijn waarvoor geen medische oorzaak is gevonden;
  • Trauma’s (zoals het scheiden van de ouders, overlijden van dierbaren etc.).
  • Overgewicht;
  • Darmklachten;
  • En alles wat zich mogelijk als problematisch kan voordoen.

Waarom werkt hypnose zo goed bij kinderen?

Kinderen tussen de 7 en 14 jaar behoren tot de meest hypnotiseerbare leeftijdsgroep. Kinderen zijn ook een uitstekend voorbeeld van hoe succesvol gewerkt kan worden met hypnose. Vooral jonge kinderen hebben nog een levendige fantasie en kunnen makkelijk schakelen tussen realiteit en verbeelding. Zij kunnen zich helemaal overgeven aan hun spel of een verhaal, hetgeen eigenlijk ook een vorm is van trance en hypnose.

Daarnaast hebben zij nog geen kritisch vermogen (“werkt dit wel voor mij”) of remmingen en angsten voor hypnose. Het voelt heel natuurlijk aan en sluit aan bij hun belevingswereld. Spelenderwijs wordt er gewerkt aan het probleem waar zij zelf vanaf willen.

Een kind onder dwang naar een hypnotherapeut sturen werkt niet. Een kind die niet in hypnose wil gaat niet in hypnose. 

Hypnose Behandeling Kind: Afspraak Maken

Met hypnose gaan we in gesprek met het onderbewustzijn van het kind. Waar is het probleem ontstaan? Tijdens het eerste bezoek bespreken we wat de klachten zijn en welke vragen er zijn. Zo vinden we samen de behandeling die het kind de meeste hulp kan bieden. Daarna vindt gelijk de eerste sessie plaats.

Het kan zijn dat er meerdere hypnose sessies nodig zijn maar het kan ook zo zijn dat het probleem al na de eerste sessie definitief verdwijnt.

Denk je dat hypnotherapie jouw kind kan helpen? Maak dan een afspraak bij één van onze hypnotherapeuten. 

Verstoring in hechting moeder & kind

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een goede hechting tussen moeder en kind belangrijk is voor het welbevinden van kinderen. Soms vinden er echter gebeurtenissen plaats die deze band verstoren. Zo kan een zware bevalling of een trauma rondom de zwangerschap en geboorte van een kindje impact hebben op de hechting.

Niet altijd hoeft dat een heftig trauma te zijn. De scheiding van een moeder en kind – meteen in de eerste 24 uur na de geboorte – kan bijvoorbeeld al invloed hebben op de band met het jonggeboren kindje.

Hypnose sessie voor de moeder

Het goede nieuws is dat je met hypnotherapie de band tussen moeder en kind kan versterken en eventuele hechting verstorende factoren kan opsporen en veranderen, zodat er alsnog een betere hechting plaatsvindt.

Miranda en Lilian zijn als hypnotherapeut beide gespecialiseerd in kinderhypnose. Alvorens met kinderen aan de slag te gaan onderzoekt ze of er hechtingsverstorende factoren aanwezig zijn en helpt de ouder deze oplossen alvorens met het kind aan de slag te gaan.

Dat heeft als voordeel dat de klachten van de kinderen soms al zijn opgelost via de ouder voordat ze met het kind aan de slag gaat. Bovendien werkt een sterke band tussen moeder en kind altijd door en worden soms spontaan ook andere klachten opgelost.

Hoe gaat dat in z’n werk?

Tijdens de intake worden hechtingsverstorende elementen opgespoord. In één of twee  sessies wordt vervolgens gewerkt aan de verbetering van de hechting en eventuele andere belemmerende factoren.

Als alle hechtingsverstorende elementen zijn opgelost volgen 2 afspraken met het kind en wordt daar gewerkt aan de problematiek van het kind. Dat kan een allergie zijn, een angst of een bepaald gedrag, zoals bedplassen.

Ervaar je een verstoring in de hechting met je kind? En wil je hier iets aan doen? Neem dan contact op met Miranda of Lilian, of maak direct een afspraak via het afspraakformulier

Hypnotherapeuten

Deze behandeling wordt uitgevoerd door de volgende hypnotherapeuten:

Karin Bakker, Eigenaar van Hypnotherapie Heemskerk en Hypnotherapeut

Karin Bakker

Hypnotherapeut

Hypnotherapeut Miranda | Hypnotherapie Heemskerk

Miranda

Hypnotherapeut

Hypnotherapeut Marjelle | Hypnotherapie Heemskerk

Marjelle

Hypnotherapeut

Hypnotherapeut Lilian | Hypnotherapie Heemskerk

Lilian

Hypnotherapeut

Petra

Hypnotherapeut

Veelgestelde vragen

Wordt hypnotherapie vergoed door de zorgverzekeraar?

Hypnotherapie wordt (meestal) gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraars als je een aanvullende verzekering hebt. Onze hypnotherapeuten zijn NBVH, NFG en / of BATC gecertificeerde hypnotherapeuten, maar niet rechtstreeks aangemeld bij zorgverzekeraars. De uiteindelijke vergoeding ligt dus aan je eigen zorgverzekeraar, de door jou gekozen dekking en of je een natura- of restitutiepolis hebt. Bij de restitutiepolis is meestal wel sprake van vergoeding. Bij de ‘polis in natura’ valt het onder de aanvullende verzekeringen.

Hoe voelt hypnose?

In hypnose zijn voelt als een diepe staat van ontspanning, waarbij we toch wakker zijn. Je hoort alles om je heen, maar je reageert er niet op. Het is het gevoel van helemaal in een boek verzonken zijn of autorijden op automatische piloot

Bij wie wordt hypnotherapie afgeraden?

Hypnotherapie is zeer veilig. Indien je epilepsie hebt of aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt dient er echter eerst contact opgenomen te worden met de behandelende arts of psycholoog. Pas na een schriftelijke goedkeuring van de arts of psycholoog kan er gestart worden met een hypnotherapie traject.

Kan ik ergens de ervaringen van anderen lezen?

Ja, dat kan. Op onze ervaringen-pagina kun je de verhalen lezen van andere cliënten. De hulpvragen variëren hierbij van afvallen, verslavingen, trauma’s, chronische pijn en meer. Voor meer virtuele maagband ervaringen kun je ook terecht op onze Facebook pagina.

Waar kan ik een afspraak maken?

Je kunt eenvoudig online een afspraak maken via het afspraakformulier. Indien je liever telefonisch contact hebt met de office manager of een hypnotherapeut, kun je ook bellen naar 0251 743 103. Wij zijn telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 13:00 (vrijdag tot 12:30).

Call Now Button