Virtuele maagband behandeling voor vrouwen met emotie eten of die willen afvallen met hypnose.

Virtuele Maagband

Je hebt er waarschijnlijk al veel over gehoord: de virtuele maagband. Maar wat is het nou eigenlijk? Hoe werkt het precies? En werkt het écht?

Afvallen.. Een ware struggle voor bijna iedere man en vrouw. Je volgt dieet na dieet, maar het gewenste resultaat blijft uit. Het lijkt een eindeloos gevecht met jezelf.

Waarschijnlijk heb je ook van alles geprobeerd. Van sportschool tot diëten tot extra wandelingen maken. Hoezo wil het dan niet lukken? Waarom blijven de resultaten toch uit? En als het afvallen dan eindelijk lukt, waarom vliegen de kilo’s er net zo hard weer aan?

Op deze pagina lees je meer over afvallen met hypnose via het virtuele maagband traject.

Wat is de Virtuele Maagband?

De virtuele maagband is een fictieve maagband die via hypnose wordt aangebracht. Door positieve suggesties in jouw onderbewustzijn aan te brengen, zorgt de virtuele maagband ervoor dat je lichaam gelooft dat je daadwerkelijk een maagband-operatie hebt ondergaan.

Het effect van de virtuele maagband is hetzelfde. Je zult kleinere porties eten en sneller vol zitten. Ook het jojo-effect wordt tegengewerkt.

Waarom een Virtuele Maagband?

Waarschijnlijk is een operatieve maagband ook wel eens in je opgekomen. Zo’n operatie kan doeltreffend zijn, maar brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Het grote voordeel van de virtuele maagband is dat je geen narcsose, pijn, littekens en onstekingen hoeft te ervaren. Ook complicaties zoals koorts en de kans te overlijden zijn niet aanwezig.

Daarnaast hoef je bij de virtuele maagband niet aan een bepaald BMI te voldoen. Zo is de virtuele maagband behandeling zeer geschikt voor iedere emotie-eters en mensen die te veel (of heel de dag door) eten. Maar ook voor mensen die kampen met een suikerverslaving.

Om deze redenen zien veel virtuele maagband cliënten het virtuele maagband traject als een zeer prettig alternatief vergeleken met de ’traditionele’ operatieve maagband.

Ook bieden we behandelingen voor mensen met een eetstornis, anorexia en / of ‘binge-eating’ aan. Bij deze hulpvragen zal echter geen virtuele maagband geplaatst worden, maar zullen we overgaan tot een ander hypnotherapie traject.

De oorzaak achter het eetgedrag

Overgewicht heeft verschillende oorzaken. De logische hiervan zijn; veel eten, weinig bewegen, niet kunnen bewegen, ziekte, medicijngebruik enzovoort. Toch vergeet men vaak de emotionele oorzaak.

Heb je er zelf wel eens over nagedacht waarom je eet? Denk aan de momenten dat je niet lekker in je vel zit en vervolgens een zak chips pakt om jezelf te troosten. Of het moment dat de tranen je in de ogen stonden omdat je weer teleurgesteld voor de spiegel stond, want:

  • “Je voelt jezelf een mislukking”.
  • “Niemand zal op deze manier van je houden”.
  • “Je bent het helemaal niet waard om slank te zijn”.

Herken je dit? Bovengenoemde voorbeelden zijn allemaal vormen van negatieve overtuigingen die zijn opgeslagen in ons onderbewustzijn.

Hoe gek dit ook klinkt, dit onderbewustzijn is een soort automatische piloot waar jij zelf geen invloed op hebt. Toch bepaalt het maar liefst 95% (!) van onze handelingen.

Onderbewustzijn: vriend of vijand

Ieder mens is het eindresultaat van zijn of haar overtuigingen en ervaringen in het leven. Vooral de kindertijd van 0 tot 4 jaar speelt hierbij een belangrijke rol. Bepaalde gebeurtenissen uit deze periode zijn grotendeels in het onderbewustzijn opgeslagen en verdrongen. Ze worden vergeten, blijven weggestopt en zijn niet meer door het bewustzijn op te roepen.

Deze ‘vergeten’ emoties en overtuigingen kunnen echter wel van grote invloed zijn op het volwassen leven. Wanneer iemand traumatische ervaringen opgeslagen heeft (zelfs wanneer dit in de kindertijd gebeurt is), kan dit zich uiten in onbewuste negatieve gedragingen. Veel mensen grijpen hierbij onbewust naar het eten. Om zichzelf te troosten bijvoorbeeld, om zichzelf te straffen of juist als beloning voor hard werken.

Er worden hierdoor bepaalde emotionele gedragingen aan het eten gekoppeld, terwijl je lichaam helemaal geen honger of trek heeft. In dit soort gevallen is er dus een onbalans tussen het fysieke en het mentale aspect. Dit is waar de virtuele maagband zeer goed van pas komt.

Wat te verwachten bij een virtuele maagband behandeling?

Allereerst zullen we via hypnotherapie en individuele begeleiding onderzoeken wat de specifieke oorzaak is van jouw (over)gewicht en / of eetgedrag. Hiervoor gaan we ‘in gesprek’ met je onderbewustzijn

Dit is een zeer effectieve manier om de oorzaak van bepaalde gedragingen te ontdekken en negatieve emoties en overtuigingen te transformeren naar positieve emoties en overtuigingen. Doordat we de onderliggende oorzaak opsporen en aanpakken, zal jouw gedragspatroon permanent op positieve wijze veranderen.

Denk bijvoorbeeld aan de momenten dat je niet lekker in je vel zat en vervolgens een zak chips pakte om jezelf te troosten. Of het moment dat de tranen je in de ogen schoten wanneer je teleurgesteld voor de spiegel stond.

Aan dit soort negatieve overtuigingen gaan we werken, zodat deze zich niet meer zullen uiten via zelfdestructieve gedragingen.

Wil je afvallen met de virtuele maagband? Maak dan een afspraak bij één van onze hypnotherapeuten.

Overzicht van het virtuele maagband traject:

  • In de eerste sessie bespreken we wat jouw doel is, hoeveel gewicht je kwijt wilt en waarom afvallen nog niet gelukt is. We onderzoeken we waarom je eet. Verder worden er nieuwe gewoontes ingebracht die je verder helpen om op een gemakkelijke manier gewicht te verliezen. Tot slot kijken we naar wat je eet. Zo kan het zijn dat je te weinig of juist de verkeerde dingen eet.

  • In de tweede sessie wordt de virtuele maagband geplaatst. De suggesties worden versterkt en eventuele problemen worden opgelost. Je krijgt tips en aanvullende informatie, zodat je goed kunt beginnen. Je ontvangt een handig informatieboek, plus MP3-opname. Tot slot krijg je toegang tot een besloten Facebook pagina, waar leden elkaar aanmoedigen, steunen en adviseren.

  • In de derde en vierde sessie gaan we verder op zoek naar de oorzaak van het (over)gewicht. Er is namelijk altijd een oorzaak te vinden voor het gewicht dat je nu hebt. Alleen ligt deze oorzaak vaak in het onderbewuste. Voorbeelden hiervan zijn: negatieve overtuigingen over jezelf, emoties en bepaalde gewoontes of onbewuste tegenwerking (‘je verdient het niet om slank te worden’). Je hoeft echt niet zelf te weten waar het vandaan komt, want daar komen we met hypnose wel achter. Met hypnose gaan we ‘in gesprek’ met het onderbewuste om de oorzaken op te sporen en weg te nemen.

  • In de vijfde sessie gaan we gezamenlijk evalueren op de voortgang en het proces. Zijn er bijvoorbeeld nog bepaalde triggers? Hoe heb jij de behandelingen ervaren? En zijn er nog andere aandachtspunten? In deze laatste sessie zetten wij ‘de puntjes op de i’, zodat er in de toekomst geen jojo-effect ontstaat.

Ben je geïnteresseerd in het afvallen met hypnose? Meer dan 350 clienten zijn jou voor geweest. Bekijk de virtuele maagband ervaringen van anderen.

Virtuele maagband kosten

De kosten van een virtuele maagband variëren per hypnotherapiepraktijk. Bij Hypnotherapie Heemskerk werken wij met trajecten van 4 of 5 sessies.

Het is daarbij mogelijk dat je voor een gedeeltelijke vergoeding in aanmerking komt. Je leest daar meer over op deze pagina: Virtuele maagband vergoeding – Hoe zit dat precies?

Voor overige vragen over de virtuele maagband kosten kun je contact opnemen via het contactformulier.

Waarom bij Hypnotherapie Heemskerk?

Landelijk wordt de virtuele maagband aangeboden door verschillende partijen met als basis de virtuele maagband van “Sheila Granger”. Er zijn wellicht wat kleine overeenkomsten, maar wij hebben zelf een unieke methode ontwikkeld die daarvan afwijkt.

Deze unieke methode wordt alleen uitgevoerd door de hypnotherapeuten van Hypnotherapie Heemskerk en is zeer effectief gebleken onder veel cliënten.

Onderdeel van het programma bestaat uit het leren van technieken die je zelf kunt toepassen. Daarnaast krijg je begeleiding van verschillende mp3’s. Ook voor na het traject als je langer door wilt gaan.

Wij geven nadrukkelijk geen groepssessies voor de virtuele maagband, maar werken alleen op individuele basis. Iedere cliënt is anders heeft een unieke aanpak nodig. Daarnaast hechten wij zeer veel waarde aan persoonlijke aandacht voor de cliënt. Ons traject is daarom een maatwerk traject.

Wil je afvallen met de virtuele maagband? Maak een afspraak bij één van onze hypnotherapeuten.

Afspraak maken

Wil je afvallen met de virtuele maagband? Maak dan eenvoudig een afspraak bij één van onze hypnotherapeuten.

Je kunt dit doen door op de onderstaande button te klikken of door te bellen naar 0251 743 103.

Lees ook de virtuele maagband ervaringen van andere cliënten

Yvonne verloor 25 kilo: “Ik voel me al maanden een ander mens met volle zelfvertrouwen. De rust die ik in mezelf heb gevonden is ook echt heerlijk.”

De Virtuele maagband ervaring van Yvonne Glas

Brenda verloor 15 kilo: “Ik kan het iedereen die twijfelt alleen maar aanraden. Kies voor jezelf en je zal geen spijt krijgen. Ik in ieder geval niet.”

ervaringen maagband Hypnotherapie Heemskerk brenda peters verloor 15 kilo

Brigitte verloor 14 kilo: “Ik voel me een fantastisch mens. Je kunt dus echt een nieuw leven beginnen.. Én heel oud worden met een prachtig lichaam.”

maagband ervaring Brigitte Kaan verloor 14 kilo bij Hypnotherapie Heemskerk

Hypnotherapeuten

Deze behandeling wordt uitgevoerd door de volgende hypnotherapeuten:

Karin Bakker, Eigenaar van Hypnotherapie Heemskerk en Hypnotherapeut

Karin Bakker

Hypnotherapeut

Marjelle, Hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Marjelle

Hypnotherapeut

Miranda van der Endt Hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Miranda

Hypnotherapeut

Joyce, Hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Joyce

Hypnotherapeut

Lilian, Hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Lilian

Hypnotherapeut

Inge, Hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Inge

Hypnotherapeut

Veelgestelde vragen

Wordt hypnotherapie vergoed door de zorgverzekeraar?

Hypnotherapie wordt (meestal) gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraars als je een aanvullende verzekering hebt. Onze hypnotherapeuten zijn NBVH, NFG en / of BATC gecertificeerde hypnotherapeuten, maar niet rechtstreeks aangemeld bij zorgverzekeraars. De uiteindelijke vergoeding ligt dus aan je eigen zorgverzekeraar, de door jou gekozen dekking en of je een natura- of restitutiepolis hebt. Bij de restitutiepolis is meestal wel sprake van vergoeding. Bij de ‘polis in natura’ valt het onder de aanvullende verzekeringen.

Is hypnose een wondermiddel waarbij ik zelf niks hoef te doen?

Nee, hypnose is géén wondermiddel waarbij je zelf niets hoeft te doen. Hypnose is een effectief hulpmiddel dat zorgt dat je betere keuzes gaat maken voor jezelf. Samen halen we de persoonlijke barrières weg die jou nu blokkeren om het beste uit jezelf te halen. Je zult bijvoorbeeld merken dat het (veel) minder moeite kost om te bewegen, slechte dingen te laten staan en je gelukkig te voelen.

Hoe voelt hypnose?

In hypnose zijn voelt als een diepe staat van ontspanning waarbij we toch wakker zijn. Je hoort alles om je heen, maar je reageert er niet op. Het is het gevoel van helemaal in een boek verzonken zijn of autorijden op automatische piloot. Tijdens een hypnose sessie heb je 100% controle over je eigen lichaam.

Bij wie wordt hypnotherapie afgeraden?

Hypnotherapie is zeer veilig. Indien je epilepsie hebt of aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt dient er echter eerst contact opgenomen te worden met de behandelende arts of psycholoog. Pas na een schriftelijke goedkeuring van de arts of psycholoog kan er gestart worden met een hypnotherapie traject.

Kan ik ergens de ervaringen van anderen lezen?

Ja, dat kan. Op onze ervaringen-pagina kun je de verhalen lezen van andere cliënten. De hulpvragen variëren hierbij van afvallen, verslavingen, trauma’s, chronische pijn en meer. Voor meer virtuele maagband ervaringen kun je ook terecht op onze Facebook pagina.

Waar kan ik een afspraak maken?

Je kunt eenvoudig online een afspraak maken via het afspraakformulier. Indien je liever telefonisch contact hebt met de office manager of een hypnotherapeut, kun je ook bellen naar 0251 743 103. Wij zijn telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 13:00 (vrijdag tot 12:30).

Call Now Button