Medische hypnose bij solk klachten

Medische hypnose bij SOLK-klachten

Ervaar je pijn waar geen medisch aanwijsbare oorzaak voor is? Milde klachten hebben niet zoveel invloed op ons dagelijks functioneren. Er zijn echter ook medisch onverklaarbare pijnklachten, ook wel SOLK-klachten genoemd, die het dagelijkse leven zo sterk beïnvloeden dat je moet stoppen met je hobby’s of zelfs moet stoppen met werken.

Het stellen van een diagnose is vaak een lange en frustrerende weg en er is veel onbegrip uit de omgeving. Gelukkig is er een manier om toch aan deze klachten te werken

Waar kunnen deze klachten dan wél vandaan komen?

Veel klachten vinden hun oorsprong in het ervaren van een negatieve ervaring of emotie. Denk aan het verliezen van een geliefde, een ernstig ongeluk, seksueel misbruik, mishandeling, verwaarlozing of PTSS. De lichamelijke processen zijn daardoor volledig van slag en verhogen het stresshormoon in het lichaam.

Maar wist je dat alle gebeurtenissen en emoties worden opgeslagen in ons lichaam? Vaak is er een directe koppeling tussen een gebeurtenis en deze klachten. Er kan ook sprake zijn van opgestapelde emoties of spanningen waar je je niet bewust van bent.

Veelvoorkomende oorzaken van SOLK-klachten:

 • Fysiek, psychologisch of seksueel misbruik;
 • Familiegeschiedenis van psychiatrische problemen;
 • Lichamelijke ziekte van één of beide ouders;
 • Financiële status en crisis in het gezin;
 • Negatieve levensgebeurtenissen, zoals ervaringen
  met gepest worden;
 • Toenemende pijn na een stressvolle gebeurtenis;
 • Een eerdere lichamelijke aandoening, zoals een
  ernstige ontsteking.

SOLK-klachten behandelen met medische hypnose

Wanneer de hypnotherapeut vermoedt dat een cliënt aan SOLK-klachten lijdt, wordt er samen gezocht naar de potentieel onderliggende emoties en overtuigingen. Zo wordt allereerst – via medische hypnose – de wisselwerking tussen de pijn en de lichamelijke reacties onderzocht. De cliënt leert vervolgens te luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft.

Medische hypnose verlicht niet alleen de pijn die aan SOLK-klachten verbonden is, maar ook de gevoelens van onmacht die tot uiting zijn gekomen door, bijvoorbeeld, seksueel misbruik.

Aan de hand van de inzichten wordt dan gekeken hoe de cliënt de regie over het eigen lichaam weer terug kan krijgen, om zodoende weer te kunnen genieten van een leven zonder pijn.

Afspraak maken

Denk je dat medische hypnose jou kan helpen? Maak dan een afspraak via het afspraakformulier.

Voor meer informatie over medische hypnose kun je ook contact opnemen of bellen naar  0251 743 103.

Hypnotherapeuten

Deze therapie wordt uitgevoerd door de volgende hypnotherapeuten:

Een foto van Karin Bakker, de eigenaar van en hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Karin

Hypnotherapeut

Marjelle Termaten hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Marjelle

Hypnotherapeut

Miranda van der Endt Hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Miranda

Hypnotherapeut

Alev Hypnotherapie Heemskerk

Alev

Hypnotherapeut

Joyce Boddaert Hypnotherapie Heemskerk

Joyce

Hypnotherapeut

Lilian

Hypnotherapeut

Inge Hoedemaeker Klitsie, Hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Inge

Hypnotherapeut

Veelgestelde vragen

Wordt hypnotherapie vergoedt door de zorgverzekeraar?

Hypnotherapie wordt (meestal) gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraars als je een aanvullende verzekering hebt. Onze hypnotherapeuten zijn NBVH, RBCZ, NVPA, VIT, NFG en / of BATC gecertificeerde hypnotherapeuten, maar niet rechtstreeks aangemeld bij zorgverzekeraars. De uiteindelijke vergoeding ligt dus aan je eigen zorgverzekeraar, de door jou gekozen dekking en of je een natura- of restitutiepolis hebt. Bij de restitutiepolis is meestal wel sprake van vergoeding. Bij de ‘polis in natura’ valt het onder de aanvullende verzekeringen.

Is hypnose een wondermiddel waarbij ik zelf niks hoef te doen?

Nee, hypnose is géén wondermiddel waarbij je zelf niets hoeft te doen. Zo zal je niet op miraculeuze wijze 10 kilo afvallen als je elke dag chips en chocolade eet. Hypnose is een effectief hulpmiddel dat zorgt dat je betere keuzes gaat maken voor jezelf. Samen halen we de persoonlijke barrières weg die jou nu blokkeren om het beste uit jezelf te halen. Je zult bijvoorbeeld merken dat het (veel) minder moeite kost om te bewegen, slechte dingen te laten staan en je gelukkig te voelen.

Hoe voelt hypnose?

In hypnose zijn voelt als een diepe staat van ontspanning, waarbij we toch wakker zijn. Je hoort alles om je heen, maar je reageert er niet op. Het is het gevoel van helemaal in een boek verzonken zijn of autorijden op automatische piloot

Bij wie wordt hypnotherapie afgeraden?

Hypnotherapie is zeer veilig. Indien je epilepsie hebt of aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt dient er echter eerst contact opgenomen te worden met de behandelende arts of psycholoog. Pas na een schriftelijke goedkeuring van de arts of psycholoog kan er gestart worden met een hypnotherapie traject.

Kan ik ergens de ervaringen van anderen lezen?

Ja, dat kan. Op onze ervaringen-pagina kun je de verhalen lezen van andere cliënten. De hulpvragen variëren hierbij van afvallen, verslavingen, trauma’s, chronische pijn en meer. Voor meer virtuele maagband ervaringen kun je ook terecht op onze Facebook pagina.

Call Now Button