Karin Bakker, hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Karin Bakker

Mijn naam is Karin Bakker-Schoonhoven. Ik ben geboren in 1960. Om mijn cliënten het beste te kunnen bieden, heb ik gekozen voor de elite opleiding van Edwin Selij van het Hypnose Instituut Nederland te Wormerveer.

Ik ben in het bezit van mijn Hypnotherapie Practitioner en Master diploma. Daarnaast heb ik de HBO-opleiding Medische en Psychosociale basiskennis gevolgd, om zodoende vergoeding van de zorgverzekeraars te kunnen bewerkstelligen.

Door het ervaren van de positieve resultaten met met hypnotherapie, is mijn honger naar meer kennis en verrijking op dit gebied alleen maar toegenomen. Naast hypnose ben ik mij gaan verdiepen in andere verwante behandelprogramma’s, zoals Quantum Touch, NLP, Enneagrammen, Hartcoherentie, Non-violent communication, Timeline therapie, Omega coaching, Core transformation, IEMT en SoulKey therapy. 

“Afgerekend met oude angsten en onzekerheden”

Sinds ik in aanraking ben gekomen met Hypnose, heb ik afgerekend met oude angsten en onzekerheden en ben ik verlost van mijn claustrofobie en liftangst. Wat een verademing; en dat in één sessie. Ook heb ik een virtuele maagband laten plaatsen om mijn oude gewicht weer terug te krijgen én om mijn cliënten hierin nog beter te kunnen behandelen en te begeleiden.

Ik had vroeger een fulltime baan in de verzekeringsbranche, beoefende waterpolo op het hoogste niveau in Nederland, bestierde het huishouden en onderhield een druk sociaal leven. Door mijn levens- en werkervaringen in uiteenlopende beroepen, en alle gevolgde trainingen die daarbij horen, ben ik in staat om op een doeltreffende manier mensen te helpen groeien. Zelfvertrouwen, spreken in het openbaar en het behalen van betere resultaten behoren daarbij tot de goals.

Met mijn liefde voor dit vak en mijn cliënten, hoop ik zoveel mogelijk mensen te helpen met het oplossen van hun problemen en hen persoonlijk te coachen naar een positief leven zonder problemen en betere prestaties.

Alles is tenslotte verandering!

Waarom koos ik voor Hypnotherapie?

In mijn kindertijd was ik reeds gevoeliger dan andere kinderen en zag ik dingen die anderen niet konden zien. Ook het van te voren weten van toekomstige gebeurtenissen, zoals het overlijden van mijn opa en op welke leeftijd ik mijn eerste kind zou krijgen, was mij niet vreemd. Dit gevoel belemmerde mij dusdanig in mijn dagelijkse leven, dat ik op mijn twintigste besloot het geheel af te sluiten. Ik had er meer last van dan gemak. Ondertussen ging mijn leven gewoon door met alle ups en downs die iedereen heeft.

“Ik kon helemaal niets meer.”

Ik kreeg al vroeg last van ernstige rugklachten. In de reguliere geneeskunde en/of revalidatiecentra had men hier geen verklaring voor, laat staan een oplossing. Zodoende kwam ik ten einde raad bij een magnetiseuze terecht en ervoer ik voor het eerst de positieve werking van alternatieve geneeskunde. Mijn rugklachten bleven echter. Onder het motto van ‘gaat het niet linksom, dan doen we het rechtsom’, luisterde ik niet naar de door mijn lichaam afgegeven waarschuwingssignalen. Hoe dom kon ik zijn?

In 2005 kwam er aan dit alles een abrupt einde doordat ik een zware vorm van fibromyalgie kreeg. Van de ene dag op de andere kon ik helemaal niets meer. Mijn wereld stortte in. Ik kon echt niets meer: niet meer werken, niet meer sporten en ik kon geen energie meer opbrengen voor mijn hobby’s en bestuurlijke taken. Ik kon zelfs niet eens meer een pan van het vuur optillen of mijn eigen vlees snijden. Laat staan huishoudelijke werkzaamheden verrichten! Als gevolg van dit alles kwam ik in korte tijd ook nog eens zo’n 25 kilo aan.

“Niets werkte zo goed als hypnose.”

Sindsdien had ik mijn lesje wel geleerd. Ik ging dingen doen die ik echt leuk vind, zoals zingen en acteren. Met als resultaat dat ik in tv-programma’s, reclames en musicals (waaronder een hoofdrol in Oorlogswinter) heb gespeeld, met als hoogtepunt een aantal optredens in het Koninklijk Carré in Amsterdam. Mijn oma kwam uit Amsterdam en, helaas veel te vroeg overleden, zou supertrots geweest zijn.

In 2014 kwam ik helaas wederom in een behoorlijk dal terecht en werd ik geconfronteerd met onverwerkte stukken uit mijn kindertijd en jeugd. Oude angsten en onzekerheden kwamen naar boven. Ik heb hulp gezocht en gekregen van een psychologe, een energetisch werkende therapeut en van mijn oude vertrouwde magnetiseuze om er weer bovenop te komen. Ze hebben mij allen een beetje geholpen, maar niets werkte zo goed als hypnose.

Hypnotherapie is een prachtig vak!

Ik kwam hier voor het eerst in aanraking mee door deelname aan een hypnose-workshop. De verbazing van de snelle verandering bij mijzelf en die van de regressie die gedemonstreerd werd, heeft mij doen besluiten om de opleiding tot Erkend en Gecertificeerd Hypnotherapeut te volgen.

Die opleiding heb ik met succes afgerond en sindsdien ben ik aan het werk als hypnotherapeut. Wat een mooi vak en wat maakt het mij gelukkig en blij als ik weer iemand van zijn/haar probleem heb kunnen afhelpen. Dit ben ik en dit is wat ik echt wil!

– Karin Bakker

 

(Als hypnotherapeut aangesloten bij de NBVH)

Werkdagen: dinsdag, woensdag, donderdag

Neem contact op met Karin

Kan Karin jou ergens bij helpen? Of wil je graag een afspraak maken bij Karin?

Vul het onderstaande formulier in voor een speciale aanvraag.

 

Call Now Button