Karin Bakker, Eigenaar van Hypnotherapie Heemskerk en Hypnotherapeut

Hypnotherapeut Karin

Als rasechte ondernemer én hulpverlener startte Karin Bakker in 2015 haar eigen praktijk, Hypnotherapie Heemskerk. Deze is inmiddels uitgegroeid tot een professionele en volwaardige praktijk met meerdere ervaren hypnotherapeuten. Sinds de oprichting zijn er inmiddels duizenden cliënten geholpen met hun specifieke hulpvragen.

Mijn naam is Karin Bakker, geboren in 1960 en eigenaar van Hypnotherapie Heemskerk. Eigenlijk ben ik de hypnotherapie ingerold via een workshop bij Hypnose Instituut Nederland. Gewoon uit nieuwsgierigheid. De verbazing van de snelle en prachtige verandering bij mijzelf en die van de regressie, die gedemonstreerd werd, heeft mij doen besluiten om de opleiding te gaan volgen. Ik was totaal overdonderd en ik realiseerde me: “dat wil ik ook”. Daarna ben ik de erkende therapeutenopleiding Hypnotherapie 3.0 gaan volgen bij Edwin Selij.

Nu vele jaren later ben ik een gecertificeerd en geregistreerd Psychosociale Therapeut, hypnotherapeut, Master Soulkey therapeut en Addiction & Behavior Modification Specialist. Naast hypnose en bijscholingen heb ik kennis en kunde gekregen van Quantum Touch, NLP, Enneagrammen, Hartcoherentie, non-violent communicatievormen, Timeline Therapie, innerlijk kind werk, Core-transformation, IEMT, Trauma Collaps Technique, Polyvagaal Theorie, Moeiteloos Helen, lichaamswerk, ademwerk, Reiki, Familieopstelling, Access Bars, energetisch werken en nog meer.

Verder heb ik een eigen methode ontwikkeld die door Hypnotherapie Heemskerk gebruikt wordt en ben ik bezig hier een boek over te schrijven. Mijn honger naar meer kennis en kunde is nog steeds niet gestild.

“Het gevoel aan de cliënt geven dat er écht geluisterd wordt”

Door mijn levens- en werkervaringen in uiteenlopende beroepen, alle gevolgde opleidingen en trainingen en mijn liefde voor dit vak, ben ik in staat om mensen op een doeltreffende manier te helpen groeien met vertrouwen. ‘Exact luisteren naar wat er gezegd wordt en datgene omdraaien. Ik neem alles wat de cliënt zegt zeer letterlijk. Op die manier kan ik er anders naar kijken en het probleem beter doorgronden en begrijpen waarom de cliënt reageert zoals hij of zij reageert.

Ik wil daarbij het gevoel aan de cliënt geven, dat er écht geluisterd wordt en dat de cliënt nu even belangrijk is. Ik kijk naar de cliënt als geheel. Zo wil ik graag therapeut zijn. Ik ben ervan overtuigd dat als je iets echt wilt, je datgene ook kunt bereiken. Alles is een keuze en ik ben niet bang om een keuze te maken. Voor de cliënt ga ik er gewoon voor.

Iedere cliënt heeft daarbij een ander verhaal. Het feit dat een cliënt mij heeft uitgekozen om hem of haar te mogen begeleiden met het persoonlijke groeiproces vind ik al bijzonder. Uiteindelijk wil ik graag dat de cliënt het zelf kan, zonder mij daarbij nog nodig te hebben.

Waarom koos ik voor Hypnotherapie?

In mijn kindertijd was ik reeds gevoeliger dan andere kinderen en zag ik dingen, die anderen niet konden zien. Ook het van tevoren weten van toekomstige gebeurtenissen, zoals het overlijden van mijn opa en op welke leeftijd ik mijn eerste kind zou krijgen, was mij niet vreemd. Dit gevoel belemmerde mij dusdanig in mijn dagelijkse leven, dat ik op mijn twintigste besloot het geheel af te sluiten. Ik had er meer last dan gemak van. Ondertussen ging mijn leven gewoon door met alle ups en downs die iedereen heeft.

“Ik kon helemaal niets meer.”

Ik kreeg al jong last van ernstige rugklachten en in de reguliere geneeskunde en/of revalidatiecentra had men hier geen verklaring voor, laat staan een oplossing. Zodoende kwam ik teneinde raad bij een magnetiseuse terecht. Een eerste positieve ervaring met alternatieve geneeskunde. Mijn rugklachten bleven echter. Onder het motto van “niet linksom, dan rechtsom” luisterde ik niet naar de door mijn lichaam afgegeven waarschuwingssignalen. Hoe dom kon ik zijn?

In 2005 kwam aan dit alles een abrupt einde doordat ik een zware vorm van fibromyalgie kreeg. Van de ene op de andere dag kon ik helemaal niets meer doen. Mijn wereld stortte in. Ik kon niet meer werken, niet meer sporten, niet voor mijn gezin zorgen en geen energie meer opbrengen voor mijn hobby’s en bestuurlijke taken. Ik kon zelfs niet eens meer een pan van het vuur optillen of mijn eigen vlees snijden. Als gevolg van dit alles kwam ik ook nog eens 25 kilo aan. Ik raakte mijn hele identiteit kwijt.

“Niets werkte zo goed als hypnose.”

Sindsdien heb ik mijn lesje wel geleerd. Ik ging dingen doen, die ik echt leuk vond, zoals zingen en acteren. Met als resultaat dat ik in tv-programma’s, reclames, kinderseries en musicals (waaronder een hoofdrol in Oorlogswinter) heb gespeeld met als hoogtepunt 8 optredens in het Koninklijk Carre in Amsterdam. Mijn oma kwam uit Amsterdam, helaas te vroeg overleden, zou supertrots geweest zijn.

In 2014 kwam ik helaas wederom in een behoorlijk dal terecht en werd ik geconfronteerd met onverwerkte trauma’s uit mijn kindertijd en jeugd. Behoorlijke trauma’s, angsten en onzekerheden kwamen naar boven. Ik heb hulp gezocht en gekregen van een psychologe, een energetisch werkende therapeut en van mijn oude vertrouwde magnetiseuse om er weer bovenop te komen. Ze hebben mij allemaal geholpen, maar niets werkte zo goed als hypnotherapie.

Hypnotherapie is een prachtig vak!

Voor mij is het belangrijk dat de cliënt het vertrouwen heeft dat hij of zij bij de juiste praktijk terecht is gekomen. Of dat nu bij mij of bij een van de andere therapeuten is. Uiteindelijk wil ik graag dat de cliënt het zelf kan, zonder mij daarbij nog nodig te hebben.

Wat een mooi vak en wat maakt het mij gelukkig en blij als ik weer iemand van zijn of haar probleem heb kunnen afhelpen. Dit ben ik en dit is wat ik echt wil!

– Karin Bakker

 

(Als hypnotherapeut aangesloten bij de NBVH)

Werkdagen: dinsdag, woensdag, donderdag

 

Noot: Al onze therapeuten voldoen aan hoge eisen, zijn gekwalificeerd en gecertificeerd. Allen even kundig. We staan voor hoge kwaliteit en gedegen therapie. Elk jaar volgen we bijscholing en we voldoen aan alle eisen van de zorgverzekeraar. Daarnaast werken we samen met huisartsen, ziekenhuizen, psychologen en psychiaters. De praktijk zelf is gevestigd in een gezondheidscentrum samen met een huisarts en de GGD.

Neem contact op met Karin

Kan Karin jou ergens bij helpen? Of wil je graag een afspraak maken bij Karin?

Vul het onderstaande formulier in voor een speciale aanvraag.

 

Call Now Button