voor verwijzers Hypnotherapie Heemskerk

Voor verwijzers

Bent u een verwijzer (b.v. huisarts, bedrijfsarts, zorgverzekeraar, medewerker POH, fysiotherapeut of anderszins verwijzer)? Dan vindt u op deze pagina meer informatie over de mogelijkheden van hypnotherapie voor uw cliënten/patiënten. Heeft u een specifieke vraag? Neem dan direct contact met ons op.

Therapievormen

De hypnotherapeuten van Hypnotherapie Heemskerk zijn onder meer gespecialiseerd in de toepassing van specialistische hypnotherapie. Dit is een behandelmethode waarbij trance (oftewel hypnose) gebruikt wordt om op onbewust niveau veranderingsprocessen in gang te zetten de klacht oplossen of verbeteren. Verder zijn zij bekend andere vormen van therapie zoals EMDR, IEMT, PDS en lichaamswerk.

De psychosociale therapie is kortdurend, effectief en cliëntgericht. Daarnaast is de therapie altijd maatwerk. Bij de behandeling van psychische en psychosomatische klachten worden niet alleen de symptomen aangepakt, maar vooral ook de oorzaken. Er is ook aandacht voor de sociale context van de klacht.

Hulpvragen

Een cliënt kan met veel klachten bij de psychosociaal hypnotherapeuten van Hypnotherapie Heemskerk terecht, waarvan hieronder een kleine opsomming.

 1. Afleren van ongewenst gedrag;
 2. Angsten en fobieën;
 3. Belemmerende overtuigingen;
 4. Burn-out;
 5. Concentratie- en geheugenproblemen;
 6. Depressieve gevoelens;
 7. Eenzaamheid en verdriet;
 8. Eetstoornissen;
 9. Emotionele uitbarstingen;
 10. Hulp bij afvallen en gewichtsbeheersing;
 11. Inzicht krijgen in eigen mogelijkheden;
 12. KOPP-kinderen;
 13. Negatief of laag zelfbeeld;
 14. Nervositeit en spanning;
 15. Pijnklachten;
 16. Prikkelbare Darm syndroom;
 17. Psychosomatische klachten, zoals maag- en darmklachten, hyperventilatie, migraine;
 18. Relatieproblemen;
 19. Rouwverwerking;
 20. Seksuele problemen, waaronder vaginisme en erectieproblemen;
 21. Slaapproblemen;
 22. Stoppen met roken;
 23. Stressklachten;
 24. Tinnitus;
 25. Trainen van vaardigheden;
 26. Traumaverwerking;
 27. Versterken en/of ondersteunen van een genezingsproces.

Beroepsverenigingen

Onze hypnotherapeuten zijn aangesloten bij de NBVH en NFG en voldoen aan de eisen van de RBCZ. Zij voldoen daarmee aan de strenge kwaliteitseisen, zoals verplichte nascholing, intervisie bijeenkomsten en visitatie van onze praktijk. Via de koepelorganisatie RBCZ valt de therapeut onder een onafhankelijk klacht- en tuchtrecht.

Door de erkenningen van NBVH en koepelorganisatie RBCZ wordt hypnotherapie in het aanvullend pakket geheel of gedeeltelijk vergoed door veel zorgverzekeraars. Op deze pagina van de Zorgwijzer vind u een overzicht van de zorgverzekeraars en hun vergoedingen.

Meer informatie

De documentaire “Hypnose op recept” van de 2Doc uitgezonden op NPO in mei 2018 geeft een goed beeld van de toepasbaarheid van hypnotherapie bij onverklaarbare fysieke klachten. Hypnotherapie wordt inmiddels ook in ziekenhuizen toegepast en er wordt ook steeds vaker door artsen door verwezen naar een hypnotherapeut.

Wilt u meer informatie over hypnotherapie? Dan sturen wij u graag het vakblad van onze beroepsvereniging NBVH. Wij komen daarnaast graag bij u langs om uitleg te geven over onze werkwijze. U kunt dan een berichtje sturen naar info@hypnotherapieheemskerk.nl

Hypnotherapeuten

Deze therapie wordt uitgevoerd door de volgende hypnotherapeuten:

Een foto van Karin Bakker, de eigenaar van en hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Karin Bakker

Hypnotherapeut

Marjelle Termaten hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Marjelle Termaten

Hypnotherapeut

Miranda van der Endt Hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Miranda van der Endt

Hypnotherapeut

Alev Hypnotherapie Heemskerk

Alev Satilmis

Hypnotherapeut

Joyce Boddaert

Hypnotherapeut

Call Now Button