Wat is EMDR therapie

Wat is EMDR?

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een effectieve therapievorm om trauma gerelateerde angststoornissen, Posttraumatische Stress Stoornis (PTSS) en het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) te behandelen.

Het kan ingezet worden bij klachten als:

  • Faalangst;
  • Paniekklachten;
  • Negatief zelfbeeld;
  • De gevolgen van een ongeval;
  • Seksueel geweld of misbruik
  • Een geweldsincident.

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. De herinneringen aan schokkende gebeurtenissen blijven zich opdringen, waardoor er her-belevingsmomenten en nachtmerries ontstaan. De herinneringen hebben nog steeds een emotionele lading.

Hoe werkt EMDR?

EMDR is een behandelvorm, waarbij de herinnering aan een trauma omhooggehaald wordt en je tegelijktijdig wordt afgeleid door afleidende stimulansen zoals handbewegingen, lichtjes en of geluiden links en rechts worden aangeboden.

Er wordt na elke set stimulansen even rust genomen en de therapeut zal vragen wat er in je gedachten naar boven komt. EMDR zal een stroom van gedachten en beelden op gang brengen, maar ook soms gevoelens en lichamelijke sensaties. Vaak verandert er iets in je gevoel en op de meest opvallende verandering wordt de behandeling opnieuw gedaan.

De herinnering zal haar kracht en emotionele lading verliezen en ook in veel gevallen worden de herinnering kleiner en waziger. De effecten maken dat de schokkende ervaring een plek krijgt in je leven zonder de emotionele lading.

Afspraak maken EMDR therapie

Denk je dat EMDR therapie kan helpen bij het behandelen van jouw klacht? Je kunt eenvoudig een afspraak bij ons maken via het afspraakformulier.

Voor meer informatie over EMDR kun je ook contact opnemen met onze praktijk, of bellen naar  0251 743 103.

Hypnotherapeuten

Deze therapie wordt uitgevoerd door de volgende hypnotherapeuten:

Een foto van Karin Bakker, de eigenaar van en hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Karin Bakker

Hypnotherapeut

Inge Hoedemaeker foto Hypnotherapie Heemskerk

Inge Klitsie

Hypnotherapeut

Amy Weggemans Hypnotherapeut Hypnotherapie Heemskerk

Amy Weggemans

Hypnotherapeut

Petra de Vries hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Petra de Vries

Hypnotherapeut

Marjelle Termaten hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Marjelle Termaten

Hypnotherapeut

Miranda van der Endt, hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Miranda van der Endt

Hypnotherapeut

Alev Hypnotherapie Heemskerk

Alev Satilmis

Hypnotherapeut

Veelgestelde vragen

Wordt hypnotherapie vergoedt door de zorgverzekeraar?

Hypnotherapie wordt (meestal) gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraars als je een aanvullende verzekering hebt. Onze hypnotherapeuten zijn NBVH, RBCZ, NVPA, VIT, NFG en / of BATC gecertificeerde hypnotherapeuten, maar niet rechtstreeks aangemeld bij zorgverzekeraars. De uiteindelijke vergoeding ligt dus aan je eigen zorgverzekeraar, de door jou gekozen dekking en of je een natura- of restitutiepolis hebt. Bij de restitutiepolis is meestal wel sprake van vergoeding. Bij de ‘polis in natura’ valt het onder de aanvullende verzekeringen.

Is hypnose een wondermiddel waarbij ik zelf niks hoef te doen?

Nee, hypnose is géén wondermiddel waarbij je zelf niets hoeft te doen. Zo zal je niet op miraculeuze wijze 10 kilo afvallen als je elke dag chips en chocolade eet. Hypnose is een effectief hulpmiddel dat zorgt dat je betere keuzes gaat maken voor jezelf. Samen halen we de persoonlijke barrières weg die jou nu blokkeren om het beste uit jezelf te halen. Je zult bijvoorbeeld merken dat het (veel) minder moeite kost om te bewegen, slechte dingen te laten staan en je gelukkig te voelen.

Hoe voelt hypnose?

In hypnose zijn voelt als een diepe staat van ontspanning, waarbij we toch wakker zijn. Je hoort alles om je heen, maar je reageert er niet op. Het is het gevoel van helemaal in een boek verzonken zijn of autorijden op automatische piloot

Bij wie wordt hypnotherapie afgeraden?

Hypnotherapie is zeer veilig. Indien je epilepsie hebt of aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt dient er echter eerst contact opgenomen te worden met de behandelende arts of psycholoog. Pas na een schriftelijke goedkeuring van de arts of psycholoog kan er gestart worden met een hypnotherapie traject.

Kan ik ergens de ervaringen van anderen lezen?

Ja, dat kan. Op onze ervaringen-pagina kun je de verhalen lezen van andere cliënten. De hulpvragen variëren hierbij van afvallen, verslavingen, trauma’s, chronische pijn en meer. Voor meer virtuele maagband ervaringen kun je ook terecht op onze Facebook pagina.

Call Now Button