Wat is EMDR therapie

Wat is EMDR therapie?

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een effectieve therapievorm om trauma gerelateerde angststoornissen, Posttraumatische Stress Stoornis (PTSS) en het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) te behandelen.

Het kan ingezet worden bij klachten als:

  • Faalangst;
  • Paniekklachten;
  • Negatief zelfbeeld;
  • De gevolgen van een ongeval;
  • Seksueel geweld of misbruik;
  • Een geweldsincident.

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. De herinneringen aan schokkende gebeurtenissen blijven zich opdringen, waardoor er her-belevingsmomenten en nachtmerries ontstaan. De herinneringen hebben nog steeds een emotionele lading.

Hoe werkt EMDR therapie?

EMDR is een behandelvorm, waarbij de herinnering aan een trauma omhooggehaald wordt en je tegelijktijdig wordt afgeleid door afleidende stimulansen zoals handbewegingen, lichtjes en of geluiden links en rechts worden aangeboden.

Er wordt na elke set stimulansen even rust genomen en de therapeut zal vragen wat er in je gedachten naar boven komt. EMDR zal een stroom van gedachten en beelden op gang brengen, maar ook soms gevoelens en lichamelijke sensaties. Vaak verandert er iets in je gevoel en op de meest opvallende verandering wordt de behandeling opnieuw gedaan.

De herinnering zal haar kracht en emotionele lading verliezen en ook in veel gevallen worden de herinnering kleiner en waziger. De effecten maken dat de schokkende ervaring een plek krijgt in je leven zonder de emotionele lading.

Afspraak maken EMDR therapie

Denk je dat EMDR therapie kan helpen bij het behandelen van jouw klacht? Je kunt eenvoudig een afspraak bij ons maken via het afspraakformulier.

Voor meer informatie over EMDR kun je ook contact opnemen met onze praktijk, of bellen naar  0251 743 103.

Hypnotherapeuten

Deze therapie wordt uitgevoerd door de volgende hypnotherapeuten:

Alev

Hypnotherapeut

Call Now Button