Inge, Hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Inge

Mijn naam is Inge en ik ben sinds 2015 hypnotherapeut. Ik ben een geboren en getogen Zaanse. Voordat ik de opleiding tot hypnotherapeut deed was ik 16 jaar werkzaam in een wetenschappelijke medische omgeving, zowel in Nederland als in het buitenland.

“Laat dit niet je toekomst bepalen”

Ik merkte dat ik meer dan mijn hoofd wilde gebruiken.  De verdieping vond ik in het therapeutschap. Nieuwsgierig en onderzoekend zijn kan ik nu combineren met gevoel en empathie.

Wat is de reden dat iemand zich gedraagt zoals hij/zij doet? Wat zijn de drijfveren van een persoon? Hoe het komt dat we verschillend over iets kunnen denken? Ons hoofd is een blackbox. Veel gedrag is zichtbaar. Wat er vanbinnen afspeelt niet altijd.

Als therapeut wil ik er voor je zijn, wanneer je merkt dat je vastloopt en er zelf niet uitkomt. Gun jezelf de ondersteuning, zodat je je leven weer voluit kan gaan leven. Vastlopen kan gebeuren, maar laat dit niet je toekomst bepalen.

Waarom hypnotherapie?

Doordat ik gemerkt heb dat praten over een probleem of een klacht niet altijd helpend is. Ons gevoel en emoties ontstaan heel onbewust. En mbv hypnose kunnen we het onbewuste aanspreken. Hierdoor ontstaan inzichten in wat we doen, welke overtuigingen we hebben en welke waarden we voor ons zelf hebben.

Met behulp van deze inzichten kunnen we veranderen. Ik combineer hypnotherapie met EMDR en ademwerk voor trauma -werk. Mindfulness en NLP gebruik ik ook regelmatig in een sessie.

Klachten kunnen mentaal zijn, maar ook fysiek. Angsten, somberheid, eenzaamheid, maar ook tinnitus, pijn, prikkelbaardarm syndroom, inefficiënte ademhaling, burn out.

Met behulp van hypnose zoomt de client in op dat deel wat aandacht nodig heeft. Je leert weer contact te maken met je lichaam, te luisteren naar je lichaam, alle sensaties en emoties te erkennen. Zonder te oordelen of te veroordelen. Nieuwsgierigheid helpt je om te onderzoeken wat je nodig hebt of wat je beperkt.

– Inge

Ik ben aangesloten bij de NBVH, Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten. SETN Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland.

Doordat ik bij deze 2 organisaties ben aangesloten, verplicht ik mezelf tot jaarlijkse bijscholingen.

(Als hypnotherapeut aangesloten bij de NBVH en RBCZ)

Werkdagen: woensdag

Neem contact op met Inge

Kan Inge jou ergens bij helpen? Of wil je graag een afspraak maken bij Inge?

Vul het onderstaande formulier in voor een speciale aanvraag.

 

Call Now Button