Slaapproblemen oplossen met hypnose - slaap hypnose

Slaapproblemen oplossen met hypnose

Kijk je telkens weer op tegen de nacht? Omdat je weet dat je toch niet in slaap zult vallen? Je bent niet de enige. Volgens de Sleep Health Foundation heeft 1 op de 3 mensen last van slaapproblemen.

Mensen met chronische slapeloosheid liggen vaak lang wakker. Ze kunnen allerlei slaapproblemen hebben: nachtmerries, bedplassen, ‘eten’ tijdens je slaap, slaapwandelen, je tanden knarsen en je gedesoriënteerd voelen als je wakker wordt.

Gevolgen van slaapproblemen

Als je ’s nachts niet volledig kunt opladen, kan dit vervelende gevolgen hebben. Met name voor je prestaties de volgende dag, zoals op je studie, je werk of zelfs je normale dagelijkse leven:

  1. Je onthoud dingen veel slechter.
  2. Je concentratievermogen verslechterd.
  3. Het risico op een verkeersongeval of ander letsel neemt toe (drowsy driving).
  4. Je bent sneller geïrriteerd.
  5. Het gebrek aan slaap kan depressieve stemmingen veroorzaken.

Bovenstaande  problemen kunnen flink wat stress veroorzaken. Het gevolg hiervan is dat veel mensen naar slaappillen grijpen, wat weer andere complicaties met zich mee kan brengen. Een goede natuurlijke nachtrust is dus erg belangrijk.

Wat kan hypnose doen bij slaapproblemen?

Slaapproblemen hebben regelmatig te maken met overactiviteit van de hersenen en / of bepaalde geïntegreerde gewoonten die niet combineerbaar zijn met een goede nachtrust. Als je ook nog eens een onbewuste angst hebt om niet op tijd in slaap te vallen, of om midden in de nacht klaarwakker te worden, dan kan dit de slapeloosheid alleen maar versterken.

Is dit herkenbaar voor jou? Dan is dat eigenlijk goed nieuws. Hypnose is namelijk een effectief hulpmiddel bij het oplossen van dit soort slaapproblemen. Het is daarbij erg belangrijk om niet alleen naar de slapeloosheid zelf te kijken, maar juist naar de diep onderliggende oorzaak van de slaapproblemen.

Tijdens de hypnose werkt je samen met de therapeut aan die onderliggende emoties en overtuigingen die in jouw onderbewustzijn zijn opgeslagen met betrekking tot de slaapproblemen. Hierdoor zullen je slaapproblemen afnemen of wellicht verdwijnen.

Afspraak maken voor slaapproblemen

Heb je last van slapeloosheid die je zakelijk of dagelijks leven negatief beïnvloed? Hypnotherapie kan goed helpen.

Maak een afspraak bij één van onze hypnotherapeuten of neem contact op met de praktijk.

Hypnotherapeuten

Deze behandeling wordt uitgevoerd door de volgende hypnotherapeuten:

Een foto van Karin Bakker, de eigenaar van en hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Karin Bakker

Hypnotherapeut

Inge Hoedemaeker foto Hypnotherapie Heemskerk

Inge Hoedemaeker

Hypnotherapeut

Amy Weggemans Hypnotherapeut Hypnotherapie Heemskerk

Amy Weggemans

Hypnotherapeut

Petra de Vries hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Petra de Vries

Hypnotherapeut

Marjelle Termaten hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Marjelle Termaten

Hypnotherapeut

Miranda van der Endt

Hypnotherapeut

Alev Hypnotherapie Heemskerk

Alev Satilmis

Hypnotherapeut

Veelgestelde vragen

Wordt hypnotherapie vergoedt door de zorgverzekeraar?

Hypnotherapie wordt (meestal) gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraars als je een aanvullende verzekering hebt. Onze hypnotherapeuten zijn NBVH, RBCZ, NVPA, VIT, NFG en / of BATC gecertificeerde hypnotherapeuten, maar niet rechtstreeks aangemeld bij zorgverzekeraars. De uiteindelijke vergoeding ligt dus aan je eigen zorgverzekeraar, de door jou gekozen dekking en of je een natura- of restitutiepolis hebt. Bij de restitutiepolis is meestal wel sprake van vergoeding. Bij de ‘polis in natura’ valt het onder de aanvullende verzekeringen.

Is hypnose een wondermiddel waarbij ik zelf niks hoef te doen?

Nee, hypnose is géén wondermiddel waarbij je zelf niets hoeft te doen. Zo zal je niet op miraculeuze wijze 10 kilo afvallen als je elke dag chips en chocolade eet. Hypnose is een effectief hulpmiddel dat zorgt dat je betere keuzes gaat maken voor jezelf. Samen halen we de persoonlijke barrières weg die jou nu blokkeren om het beste uit jezelf te halen. Je zult bijvoorbeeld merken dat het (veel) minder moeite kost om te bewegen, slechte dingen te laten staan en je gelukkig te voelen.

Hoe voelt hypnose?

In hypnose zijn voelt als een diepe staat van ontspanning, waarbij we toch wakker zijn. Je hoort alles om je heen, maar je reageert er niet op. Het is het gevoel van helemaal in een boek verzonken zijn of autorijden op automatische piloot

Bij wie wordt hypnotherapie afgeraden?

Hypnotherapie is zeer veilig. Indien je epilepsie hebt of aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt dient er echter eerst contact opgenomen te worden met de behandelende arts of psycholoog. Pas na een schriftelijke goedkeuring van de arts of psycholoog kan er gestart worden met een hypnotherapie traject.

Kan ik ergens de ervaringen van anderen lezen?

Ja, dat kan. Op onze ervaringen-pagina kun je de verhalen lezen van andere cliënten. De hulpvragen variëren hierbij van afvallen, verslavingen, trauma’s, chronische pijn en meer. Voor meer virtuele maagband ervaringen kun je ook terecht op onze Facebook pagina.

Call Now Button