Traumatische gebeurtenis

Iedereen ervaart een traumatische gebeurtenis anders. Zo kan een auto-ongeluk voor iemand een heftig trauma zijn, terwijl een ander dit makkelijk achter zich laat. Ook kan het zijn dat je in jeugd dingen hebt meegemaakt die je (nog) niet hebt kunnen verwerken.

Wanneer je een trauma ervaart slaat je brein als het ware ‘op tilt’. Het hoopt zich op tot een punt dat je niet meer normaal kunt functioneren. De meeste mensen gaan naar een psycholoog om erover te praten. Praten kan inderdaad goed helpen, maar teveel praten maakt het vaak juist erger.

Ergens in je leven had je het trauma het beste al kunnen verwerken, maar je kon het niet. De tijd heelde de wond niet, maar maakte het juist erger.. Maar wat nu? Welke stap(pen) kun je zetten om je leven weer terug te krijgen? Moet ik mijn trauma wel vergeten? Of kan ik beter werken aan de gevoelens die hieraan verbonden zijn?

Vaak is het niet nodig om het trauma te onderdrukken, ofwel te vergeten. De nadruk kan beter gelegd worden op het ‘copinggedrag’, de manier hoe je omgaat met de gekoppelde gevoelens. Met hypnotherapie werk je naar deze oplossing toe.

Met hypnotherapie verwijder je niet de emotie of herinnering, maar het nare gevoel dat aan de traumatische gebeurtenis gekoppeld is.

Hoe kan hypnotherapie helpen?

Met hypnotherapie gaan we ervoor zorgen dat de wond heelt, zodat je geen negatieve emoties meer ervaart. We verwijderen dus de emotie, maar de herinnering van het trauma blijft. We gaan als volgt te werk:

    • De eerste sessie bestaat uit een intakegesprek en een kennismaking met hypnose. Tijdens deze sessie maken we een plan van aanpak en bepalen wij samen hoeveel sessies er nodig zijn.
    • Tijdens de tweede sessie gaan we aan de slag met hypnotherapie en IEMT. Het doel van deze sessie is om de gekoppelde emoties te verwijderen / verminderen.
    • Extra sessies: Afhankelijk van de ernst en diepte van het trauma, kunnen er aanvullende sessies nodig zijn. Dit wordt altijd samen met jou overlegd.

Wordt jouw leven nog steeds beïnvloed door het verleden? Gun jezelf ook de bevrijding van een trauma. Neem contact op voor meer informatie of maak direct een afspraak bij de praktijk.

Hypnotherapeuten

Deze behandeling wordt uitgevoerd door de volgende hypnotherapeuten:

Karin Bakker, Eigenaar van Hypnotherapie Heemskerk en Hypnotherapeut

Karin Bakker

Hypnotherapeut

Marjelle, Hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Marjelle

Hypnotherapeut

Miranda van der Endt Hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Miranda

Hypnotherapeut

Joyce, Hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Joyce

Hypnotherapeut

Lilian, Hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Lilian

Hypnotherapeut

Inge, Hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Inge

Hypnotherapeut

Petra

Hypnotherapeut

Özlem, hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Özlem

Hypnotherapeut

Veelgestelde vragen

Wordt hypnotherapie vergoed door de zorgverzekeraar?

Hypnotherapie wordt (meestal) gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraars als je een aanvullende verzekering hebt. Onze hypnotherapeuten zijn NBVH, NFG en / of BATC gecertificeerde hypnotherapeuten, maar niet rechtstreeks aangemeld bij zorgverzekeraars. De uiteindelijke vergoeding ligt dus aan je eigen zorgverzekeraar, de door jou gekozen dekking en of je een natura- of restitutiepolis hebt. Bij de restitutiepolis is meestal wel sprake van vergoeding. Bij de ‘polis in natura’ valt het onder de aanvullende verzekeringen.

Hoe voelt hypnose?

In hypnose zijn voelt als een diepe staat van ontspanning, waarbij we toch wakker zijn. Je hoort alles om je heen, maar je reageert er niet op. Het is het gevoel van helemaal in een boek verzonken zijn of autorijden op automatische piloot

Ben ik tijdens hypnose de controle kwijt?

Nee, je raakt de controle niet kwijt. Hypnose is een waak/slaaptoestand, waarbij je diep ontspannen bent en je richt op je innerlijke wereld. Je kunt het proces elk moment stoppen.

Bij wie wordt hypnotherapie afgeraden?

Hypnotherapie is zeer veilig. Indien je epilepsie hebt of aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt dient er echter eerst contact opgenomen te worden met de behandelende arts of psycholoog. Pas na een schriftelijke goedkeuring van de arts of psycholoog kan er gestart worden met een hypnotherapie traject.

Kan ik ergens de ervaringen van anderen lezen?

Ja, dat kan. Op onze ervaringen-pagina kun je de verhalen lezen van andere cliënten. De hulpvragen variëren hierbij van afvallen, verslavingen, trauma’s, chronische pijn en meer. Voor meer virtuele maagband ervaringen kun je ook terecht op onze Facebook pagina.

Waar kan ik een afspraak maken?

Je kunt eenvoudig online een afspraak maken via het afspraakformulier. Indien je liever telefonisch contact hebt met de office manager of een hypnotherapeut, kun je ook bellen naar 0251 743 103. Wij zijn telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 13:00 (vrijdag tot 12:30).

Call Now Button