Traumatische gebeurtenis

Een traumatische gebeurtenis ervaart iedereen anders. Zo kan een auto-ongeluk voor iemand een heftig trauma zijn, terwijl een ander dit makkelijk achter zich laat. Ook kan het zijn dat je in jeugd dingen hebt meegemaakt die je (nog) niet hebt kunnen verwerken.

Wanneer je een trauma ervaart slaat je brein als het ware ‘op tilt’. Het hoopt zich op tot een punt dat je niet meer normaal kunt functioneren. De meeste mensen gaan naar een psycholoog om erover te praten. Praten kan inderdaad goed helpen, maar teveel praten maakt het vaak juist erger.

Ergens in je leven had je het trauma het beste al kunnen verwerken, maar je kon het niet. De tijd heelde de wond niet, maar maakte het juist erger.. Maar wat nu? Welke stap(pen) kun je zetten om je leven weer terug te krijgen? Moet ik mijn trauma wel vergeten? Of kan ik beter werken aan de gevoelens die hieraan verbonden zijn?

Vaak is het niet nodig om het trauma te onderdrukken, ofwel te vergeten. De nadruk kan beter gelegd worden op het ‘copinggedrag’, de manier hoe je omgaat met de gekoppelde gevoelens. Met hypnotherapie werk je naar deze oplossing toe.

Met hypnotherapie verwijder je niet de emotie of herinnering, maar het nare gevoel dat aan de traumatische gebeurtenis gekoppeld is.

Hoe kan hypnotherapie helpen?

Met hypnotherapie gaan we ervoor zorgen dat de wond heelt, zodat je geen negatieve emoties meer ervaart. We verwijderen dus de emotie, maar de herinnering van het trauma blijft. We gaan als volgt te werk:

    • De eerste sessie bestaat uit een intakegesprek en een kennismaking met hypnose. Tijdens deze sessie maken we een plan van aanpak en bepalen wij samen hoeveel sessies er nodig zijn.
    • Tijdens de tweede sessie gaan we aan de slag met hypnotherapie en IEMT. Het doel van deze sessie is om de gekoppelde emoties te verwijderen / verminderen.
    • Extra sessies: Afhankelijk van de ernst en diepte van het trauma, kunnen er aanvullende sessies nodig zijn. Dit wordt altijd samen met jou overlegd.

Wordt jouw leven nog steeds beïnvloed door het verleden? Gun jezelf ook de bevrijding van een trauma. Neem contact op voor meer informatie of maak direct een afspraak bij de praktijk.

Hypnotherapeuten

Deze behandeling wordt uitgevoerd door de volgende hypnotherapeuten:

Een foto van Karin Bakker, de eigenaar van en hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Karin Bakker

Hypnotherapeut

Inge Hoedemaeker foto Hypnotherapie Heemskerk

Inge Klitsie

Hypnotherapeut

Amy Weggemans Hypnotherapeut Hypnotherapie Heemskerk

Amy Weggemans

Hypnotherapeut

Petra de Vries hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Petra de Vries

Hypnotherapeut

Marjelle Termaten hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Marjelle Termaten

Hypnotherapeut

Miranda van der Endt Hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Miranda van der Endt

Hypnotherapeut

Alev Hypnotherapie Heemskerk

Alev Satilmis

Hypnotherapeut

Veelgestelde vragen

Wordt hypnotherapie vergoed door de zorgverzekeraar?

Hypnotherapie wordt (meestal) gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraars als je een aanvullende verzekering hebt. Onze hypnotherapeuten zijn NBVH, NFG en / of BATC gecertificeerde hypnotherapeuten, maar niet rechtstreeks aangemeld bij zorgverzekeraars. De uiteindelijke vergoeding ligt dus aan je eigen zorgverzekeraar, de door jou gekozen dekking en of je een natura- of restitutiepolis hebt. Bij de restitutiepolis is meestal wel sprake van vergoeding. Bij de ‘polis in natura’ valt het onder de aanvullende verzekeringen.

Is hypnose een wondermiddel waarbij ik zelf niks hoef te doen?

Nee, hypnose is géén wondermiddel waarbij je zelf niets hoeft te doen. Zo zal je niet op miraculeuze wijze 10 kilo afvallen als je elke dag chips en chocolade eet. Hypnose is een effectief hulpmiddel dat zorgt dat je betere keuzes gaat maken voor jezelf. Samen halen we de persoonlijke barrières weg die jou nu blokkeren om het beste uit jezelf te halen. Je zult bijvoorbeeld merken dat het (veel) minder moeite kost om te bewegen, slechte dingen te laten staan en je gelukkig te voelen.

Hoe voelt hypnose?

In hypnose zijn voelt als een diepe staat van ontspanning, waarbij we toch wakker zijn. Je hoort alles om je heen, maar je reageert er niet op. Het is het gevoel van helemaal in een boek verzonken zijn of autorijden op automatische piloot

Bij wie wordt hypnotherapie afgeraden?

Hypnotherapie is zeer veilig. Indien je epilepsie hebt of aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt dient er echter eerst contact opgenomen te worden met de behandelende arts of psycholoog. Pas na een schriftelijke goedkeuring van de arts of psycholoog kan er gestart worden met een hypnotherapie traject.

Kan ik ergens de ervaringen van anderen lezen?

Ja, dat kan. Op onze ervaringen-pagina kun je de verhalen lezen van andere cliënten. De hulpvragen variëren hierbij van afvallen, verslavingen, trauma’s, chronische pijn en meer. Voor meer virtuele maagband ervaringen kun je ook terecht op onze Facebook pagina.

Call Now Button