Waarom hypnotherapie zo effectief is tegen jeugdtrauma

4 Redenen waarom Hypnotherapie zo effectief is tegen een Jeugdtrauma

Zijn jeugdtrauma’s te behandelen met hypotherapie? In dit artikel lees je over het onmiskenbare verband tussen trauma’s en ons onderbewustzijn. En hoe je de negatieve emotie achter een trauma kunt verwijderen door simpelweg ‘in gesprek te gaan’ met het onderbewuste.

Trauma. Voor sommigen een term. Voor anderen een hel. Waar de meeste mensen ‘vrolijk’ door het leven gaan, worden anderen geteisterd door hun verleden. Een verlammend verleden dat achtervolgt en, ondanks meerdere pogingen, niet los wil laten.

Zweten, trillen, misselijkheid, hartkloppingen, een droge mond.. Bij een jeugdtrauma heeft iets plaatsgevonden wat – zowel fysiek als mentaal – een enorme indruk heeft achtergelaten. Iets wat jou herhaaldelijk overvalt, maar waar je zelf niet bij kan.

Lees ook: Trauma’s Effectief Behandelen met Hypnotherapie

Twee grote cliffs die onbereikbaar jeugdtrauma oplossen met hypnose

Verloren identiteit

Maar dat is niet het enige. Voor veel mensen blijft een trauma jarenlang een onderdeel uitmaken van wie ze zijn. Hierdoor is het goed mogelijk dat jij – of iemand die je kent – hier op latere leeftijd nog steeds veel last van heeft.

Bovendien is het ook niet makkelijk om hier vanaf te komen. Zo komt het voor dat sommigen zich jarenlang sterk blijven identificeren met hun jeugdtrauma.

In plaats van dat ze het zien als een los moment waar ze zelf geen schuld aan hadden, begint het langzaam maar zeker onderdeel uit te maken van wie ze zijn.

Hou je dit lang genoeg vol, dan ga je écht geloven dat dat is wie je bent. Met volle overtuiging houdt je je voor dat je sterk gemaakt bent door de pijn.

Je bent een strijder. Een overlever. Een slachtoffer.. Het wordt dan heel moeilijk om dit los te laten.

Hoe jeugdtrauma’s ons leven nog steeds sterk beïnvloeden

We gaan even een stapje terug. Terug naar de eerste levensjaren, waar we enorm gevoelig blijken voor negatieve ervaringen. Het is vaak hier dat onze persoonlijke overtuigingen al gevormd worden.

Een kind kan niet goed relativeren. Het maakt dan ook niet uit hoe heftig een bepaalde gebeurtenis is, of dat deze onschuldig lijkt in de ogen van een volwassene. Het kind slaat de gebeurtenis op, waarna het kind zichzelf – onder andere – ontwikkeld rondom deze gebeurtenis.

Bij een heftig jeugdtrauma is dit effect nóg sterker. Een specifieke gebeurtenis in je jeugd kan dan zelfs voor een groot deel je identiteit vormen. Je ziet jezelf dan als ‘dat ene slachtoffer’, ‘een overlever’ of ‘als een mislukking waar niemand van houdt’.

Je probeert zo min mogelijk aan het jeugdtrauma te denken, omdat dat te veel pijn doet. Desondanks beïnvloedt het nog altijd voor een groot deel je leven, zelfs op latere leeftijd. Vaak is dit compleet onbewust.

jeugtrauma hypnotherapie behandeling oplossen voor hen die niet meer willen leven met trauma

Verborgen trauma’s uit zelfbescherming

Gek genoeg kan dit proces ook de andere kant oplopen. Zo komt het voor dat bepaalde voorwerpen of plaatsen plotseling negatieve emoties en associaties oproepen, zonder dat daar een verklaarbare reden voor is.

In dat geval kan het zijn dat je onderbewustzijn een trauma voor jezelf verborgen houdt. Dat klinkt wellicht vreemd, maar het komt vaak voor. Het onderbewustzijn fungeert dan als een soort zelfbeschermings-mechanisme, die jou de schade wil besparen.

Vaak zijn dit jeugdtrauma’s die niet meer bewust op te roepen zijn, maar die wel – alsnog – onbewust een enorme invloed uitoefenen op het heden.

Hoe kun je een jeugdtrauma aanpakken?

Allereerst dient een hardnekkig jeugdtrauma zeer serieus genomen te worden. Het albekende ‘move on and let go‘ klinkt natuurlijk heel mooi, maar zo werkt het helaas niet.

Een (jeugd)trauma kan zich heel diep nestelen in ons brein, wat echt niet zomaar weg te denken is.

Gelukkig zijn er effectieve therapievormen beschikbaar die helpen tegen jeugdtrauma’s, zoals Hypnotherapie, IEMT & EMDR.

Hypnotherapie, de therapie dat zich richt op het onderbewuste, is meermaals zeer effectief gebleken het ‘oplossen‘ van (jeugd)trauma’s. Dit merken we dan ook in onze eigen praktijk, waar we elke dag (hevig) getraumatiseerde cliënten behandelen.

Door herhaaldelijk met cliënten met jeugdtrauma’s te werken, zijn we er ook achter gekomen dat het effect van een trauma voor iedereen anders is.

Wat echter wel altijd gelijk blijft, is de manier waarop we samen naar een oplossing toe werken.

hypnotherapie behandeling tegen jeugdtrauma

Waarom trauma verwerken met hypnose?

Hypnotherapie is iets waar veel mensen wel een idee bij hebben, maar waarvan ze niet precies weten wat inhoudt. Deze onwetendheid houdt hen dan ook vaak tegen om het te proberen.

Echter is het niet voor niets dat de laatste jaren steeds vaker duidelijk wordt dat hypnose een zeer effectieve behandelmethode is voor verschillende lichamelijke en geestelijke klachten, waaronder trauma’s.

Een trauma verwerken met hypnose is daarom een optie die steeds meer mensen kiezen. Hier liggen uiteraard een aantal redenen aan ten grondslag:

1. Directe toegang tot onderbewustzijn:

Als mens maken we dagelijks bewuste keuzes. Echter zijn het de onbewuste keuzes die de boventoon voeren. Onderzoekers stellen dan ook dat 95% van de beslissingen die we op dagelijkse basis maken het gevolg zijn van onbewuste denkbeelden.

Daarom is het ook niet gek dat je zo vaak te maken krijgt met de gevolgen van een jeugdtrauma. Zelfs wanneer je er niet bewust aan denkt, komen de gevolgen van het jeugdtrauma alsnog op een onbewuste manier tot uiting.

Het is echter heel lastig om het onderbewustzijn te bereiken zonder hypnose daarvoor te gebruiken. Daarom is hypnotherapie zo effectief tegen trauma’s.

2. Snel resultaat:

Bij het verwerken van jeugdtrauma’s met hypnose worden relatief snelle resultaten geboekt. Het kan namelijk maanden – of jaren – duren om via reguliere psychologie succesvol onbewuste denkpatronen te veranderen.

Het kan dan heel bevrijdend voelen om na 1 tot 4 sessies al direct verandering te voelen.

3. Mentale rust:

Al met al zorgt hypnotherapie voor mentale rust. Met een jeugdtrauma is het heel lastig om de gevolgen van dit trauma uit te schakelen. Ze zijn eigenlijk altijd aanwezig, of je dit nu bewust merkt of niet.

Aan de hand van hypnotherapie wordt er dan langzaam maar zeker gewerkt naar mentale rust. Wanneer je perfect in balans bent en je je negatieve denkpatronen in het verleden laat, pas dan ben je echt in staat om een rustig leven te leiden.

4. perspectief op het leven:

De hypnotherapie behandeling voor trauma’s zorgt ervoor dat je een nieuw perspectief op het leven krijgt. Vaak betekent dit een positiever perspectief.

Onder invloed van een jeugdtrauma kunnen al je dagen donker kleuren. Er ligt een bepaalde verdrietige gloed over alles wat je denkt en doet. Het is niet altijd meteen duidelijk waar dit vandaan komt. En dus heb je het idee dat dit is wie je bent.

In dit soort gevallen kun je hypnotherapie inschakelen om nieuw perspectief te bieden. Want het hoeft zeker niet voor altijd donker te zijn.

Verandering is mogelijk. En dit begint bij het beïnvloeden van je onderbewustzijn op een positieve manier.

Afspraak maken voor hypnotherapie bij jeugdtrauma

Heb je zelf al een groot aantal jaren te maken met een jeugdtrauma? En ben je zelf niet in staat om het een plekje te geven en het niet je dagelijkse leven te laten beïnvloeden?

Dan is het voor jou waarschijnlijk een goed idee om hypnotherapie te proberen. Via deze werkwijze wordt pas echt duidelijk waar het probleem zit en hoe dit op te lossen is.

Veel mensen zijn je al voor geweest. Maak een afspraak via de onderstaande button of neem contact op met de praktijk.

Call Now Button