Verslaving | Hypnotherapie Heemskerk

Verslavingen

Een verslaving gaat meestal ten koste van iets anders. Je bent namelijk zo gefocust op de verslaving, dat dit prioriteit nummer 1 wordt. Heel de dag denk je aan datgene dat jouw voldoening geeft: een sigaretje na het werk, de fles wijn in de koelkast, een meeslepende game.

Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de intensiviteit van de verslaving. Het kan gerust zo zijn dat jij af en toe wat wijntjes of biertjes drinkt, van een goed spel houdt, of los gaat op een feestje. Pas wanneer jouw drang bóven alles gaat, kun je spreken van een ongezonde verslaving.

Wat voor verslavingen zijn er?

Mensen beseffen vaak te laat welke schade hun verslaving veroorzaakt. Terwijl jij ervan overtuigd bent dat je alles onder controle hebt, kan een verslaving je leven al flink beïnvloeden.

In het begin lijkt het nog vrij onschuldig, maar naarmate het gebruik echter langer en intensiever wordt, worden de problemen ook groter. Denk aan schulden, werkloosheid, geen vrienden, geen contact met familie, ernstige gezondheidsschade, verwaarlozing, gewichtstoename enzovoorts.

Maar niet alleen bekende verslavingen (zoals drugs & alcohol) hebben negatieve gevolgen op de omgeving. Denk ook aan een:

  • Gameverslaving;
  • Telefoonverslaving;
  • Gokverslaving;
  • Eetverslaving;
  • Medicijnverslaving;
  • Sex-verslaving.

Hoe kan hypnose helpen bij een verslaving?

Met hypnotherapie gaan we niet urenlang over de verslaving praten. We gaan juist kijken waar de verslaving vandaan komt, welke emotie eronder ligt, en hoe we dit uit jouw systeem kunnen programmeren. Dit doen we door het onbewuste gedeelte van het brein te beïnvloeden.

Er zit meestal meer achter een verslaving dan de voldoening zelf. Zo zijn het gebrek aan veiligheid, het onderdrukken van emoties en een negatief zelfbeeld veelvoorkomende oorzaken.

Met hypnotherapie gaan we werken aan deze onderliggende emoties, zodat jouw drang naar de verslaving verdwijnt. Je hebt deze verslaving dan niet meer nodig om je goed te voelen.

Afspraak maken voor een verslaving

Maak een afspraak via het onderstaande formulier in te vullen. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Let op: heb je een hotmail e-mailadres? Dan kan het zijn dat onze reactie in jouw spambox terecht komt. We raden aan om dit goed in de gaten te houden.

Hypnotherapeuten

Deze behandeling wordt uitgevoerd door de volgende hypnotherapeuten:

Karin Bakker, Eigenaar van Hypnotherapie Heemskerk en Hypnotherapeut

Karin Bakker

Hypnotherapeut

Hypnotherapeut Marjelle | Hypnotherapie Heemskerk

Marjelle

Hypnotherapeut

Hypnotherapeut Miranda | Hypnotherapie Heemskerk

Miranda

Hypnotherapeut

Hypnotherapeut Joyce | Hypnotherapie Heemskerk

Joyce

Hypnotherapeut

Hypnotherapeut Lilian | Hypnotherapie Heemskerk

Lilian

Hypnotherapeut

Hypnotherapeut Inge | Hypnotherapie Heemskerk

Inge

Hypnotherapeut

Hypnotherapeut Petra | Hypnotherapie Heemskerk

Petra

Hypnotherapeut

Hypnotherapeut Özlem | Hypnotherapie Heemskerk

Özlem

Hypnotherapeut

Veelgestelde vragen

Wordt hypnotherapie vergoed door de zorgverzekeraar?

Hypnotherapie wordt (meestal) gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraars als je een aanvullende verzekering hebt. Onze hypnotherapeuten zijn NBVH, NFG en / of BATC gecertificeerde hypnotherapeuten, maar niet rechtstreeks aangemeld bij zorgverzekeraars. De uiteindelijke vergoeding ligt dus aan je eigen zorgverzekeraar, de door jou gekozen dekking en of je een natura- of restitutiepolis hebt. Bij de restitutiepolis is meestal wel sprake van vergoeding. Bij de ‘polis in natura’ valt het onder de aanvullende verzekeringen.

Hoe voelt hypnose?

In hypnose zijn voelt als een diepe staat van ontspanning, waarbij we toch wakker zijn. Je hoort alles om je heen, maar je reageert er niet op. Het is het gevoel van helemaal in een boek verzonken zijn of autorijden op automatische piloot

Bij wie wordt hypnotherapie afgeraden?

Hypnotherapie is zeer veilig. Indien je epilepsie hebt of aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt dient er echter eerst contact opgenomen te worden met de behandelende arts of psycholoog. Pas na een schriftelijke goedkeuring van de arts of psycholoog kan er gestart worden met een hypnotherapie traject.

Kan ik ergens de ervaringen van anderen lezen?

Ja, dat kan. Op onze ervaringen-pagina kun je de verhalen lezen van andere cliënten. De hulpvragen variëren hierbij van afvallen, verslavingen, trauma’s, chronische pijn en meer. Voor meer virtuele maagband ervaringen kun je ook terecht op onze Facebook pagina.

Waar kan ik een afspraak maken?

Je kunt eenvoudig online een afspraak maken via het afspraakformulier. Indien je liever telefonisch contact hebt met de office manager of een hypnotherapeut, kun je ook bellen naar 0251 743 103. Wij zijn telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 13:00 (vrijdag tot 12:30).

Volg ons op

© 2025 Hypnotherapie Heemskerk | Algemene voorwaarden | Cookies | Disclaimer Privacy | Sitemap

Call Now Button