Virtuele maagband vergoeding door zorgverzekeraars.

Virtuele Maagband Vergoeding – Hoe zit dat precies?

Mensen kiezen tegenwoordig steeds vaker voor de virtuele maagband. Dit komt dan ook door de populaire en zeer gewenste effecten hiervan: je eet kleinere porties, maakt gezondere keuzes en zit lekkerder in je vel.

Maar hoe zit dat nou precies qua vergoeding? Hoeveel wordt er vergoed door de zorgverzekering? En welke verzekeraars bieden überhaupt een virtuele maagband vergoeding aan?

Op deze vragen geven we antwoord in dit artikel.

Wordt de virtuele maagband vergoed?

Veel mensen die geïnteresseerd zijn in deze behandelmethode vragen zich af wat de virtuele maagband vergoeding is bij hun zorgverzekeraar.

In plaats van een fysieke plaatsing van een maagband, wordt er namelijk een virtuele maagband aangebracht onder hypnose. Vanzelfsprekend is hierbij dus de expertise vereist van een gekwalificeerde hypnotherapeut, waar dan ook bepaalde kosten aan verbonden zijn.

Gelukkig wordt hypnotherapie over het algemeen gedeeltelijk vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars. Let wel op dat er sprake moet zijn van een aanvullende verzekering.

Het is dan ook noodzakelijk dat je deze aanvullende verzekering in je zorgverzekering hebt opgenomen. Zonder deze aanvullende verzekering is het niet mogelijk om een vergoeding te ontvangen.

Wat is de virtuele maagband vergoeding per behandeling?

Het verschilt per zorgverzekeraar aanzienlijk wat de virtuele maagband vergoeding per behandeling is. Ervan uitgaande dat je een aanvullende verzekering hebt afgesloten voor alternatieve geneeswijzen of alternatieve zorg, komt dit vaak neer op zo’n €40 tot €50 per dag of behandeling.

De nadruk ligt hier op de aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen of alternatieve zorg. Dit is namelijk waar de hypnotherapie altijd onder valt.

Beroepsvereniging

Ziektekostenverzekeraars kijken ook naar de beroepsvereniging waar de hypnotherapeut is aangesloten. Vervolgens wordt aan die beroepsvereniging een bepaalde vergoeding gekoppeld per behandeling.

Het hangt er dus maar net van af voor welke hypnotherapeut je kiest om de virtuele maagband te laten plaatsen.

De hypnotherapeuten bij Hypnotherapie Heemskerk zijn aangesloten bij de NBVH en / of NFG (zie: tarieven & vergoedingen)

Samenvattend zijn de volgende factoren van invloed op de virtuele maagband vergoeding:

  1. Beroepsvereniging therapeut;
  2. Je eigen zorgverzekeraar;
  3. Gekozen dekking;
  4. Aanwezigheid natura- of restitutiepolis.

Welke zorgverzekeraars hebben een virtuele maagband vergoeding?

Lang niet alle zorgverzekeraars bieden een vergoeding aan. Wanneer je op de hiervoor genoemde link klikt, zie je al snel dat een groot aantal zorgverzekeraars ervoor kiezen om helemaal geen vergoeding te geven. Hier zitten ook een aantal grote namen tussen.

Op het moment dat je dus geïnteresseerd bent in een virtuele maagband is het zeer raadzaam om bij je eigen zorgverzekeraar na te gaan wat de mogelijkheden zijn. Dit voorkomt dat je ineens voor onaangename verrassingen komt te staan.

Met de juiste aanvullende verzekering ben je in staat om de kosten van een virtuele maagband flink te drukken. De virtuele maagband vergoeding volstaat dan om een groot gedeelte van de kosten weg te nemen.

Volledig Overzicht

Voor een volledig overzicht van de verschillende vergoedingen per zorgverzekeraar, is meer informatie te vinden in de Zorgwijzer.

Dit schept ook direct meer duidelijkheid over hoeveel je momenteel bij je huidige verzekeraar kunt ontvangen voor een behandeling.

Meer informatie over de virtuele maagband vergoeding?

Heb je vragen over de virtuele maagband of de virtuele maagband vergoeding?

Bel gerust naar onze praktijk via +31 251 743 103 (tussen 9:00 en 13:00) of neem eenvoudig contact op via het contactformulier.

Call Now Button