hypnotherapie woede voor woedeaanvallen beheersen en gedragsproblemen oplossen

Gedragsproblemen kunnen zich uiten in verschillende vormen. Denk aan woede (aanvallen), verdriet en irritatie. In bijna alle gevallen worden deze plotse emoties veroorzaakt door onverwerkte emoties in combinatie met negatieve overtuigingen.

Wat veel mensen niet weten is dat de oorzaak vaak terug te vinden is in onze eerste levensjaren.

Volgens de hechtingsfases van Freud en Piaget kan er heel wat misgaan in een kinderleven. Als er in deze hechtingsfases iets fout is gegaan, gaat het kind over op overlevingsgedrag. Het kind wil immers de liefde van de ouders niet kwijt.

Het kind heeft hen nodig om te overleven, zal zich aanpassen en zijn of haar eigen gevoel opzij zetten. De ouders zijn zich meestal van geen kwaad bewust.

De “good-enough parent” van D.W. Winnicot zet uiteen hoe moeilijk en complex het kan zijn om de perfecte ouder te zijn. Uiteraard een onmogelijke taak.

De triggers van de gestolde woede

Nagenoeg niemand heeft herinneringen aan die tijd omdat het bewustzijn pas vanaf het 4e / 5e levensjaar ontwikkelt.

Als we het over woede hebben, heet dat in de psychologie “gestolde woede”. Dit is woede die een kind, dat nog niet kon relativeren, op dat moment niet kon uiten en dus heeft opgeslagen. Het kind gaat vervolgens ander gedrag vertonen om die woede niet te hoeven voelen. Hier ontstaat een zogenaamde ”trigger”.

Als in het volwassen leven zich een soortgelijke situatie voordoet, zoals het gevoel dat men niet gehoord wordt of er niet toe doet, dan gaat de trigger af en komt de woede eruit. De “gestolde woede” is dan oncontroleerbaar.

Hoe dit tot uiting komt is per cliënt verschillend. Bij de één slaat deze bijvoorbeeld naar binnen toe en bij de ander naar buiten.

In beide gevallen zijn woedeaanvallen heel menselijk, maar uiteraard niet wenselijk. Ze kunnen grote schade aanrichten bij alle betrokken partijen, zoals door destructief en/of agressief gedrag.

Ook subtiele manipulatie, het uit de weg gaan van conflicten en het zogenaamde “narcistische gedrag” behoren hiertoe.

Hypnotherapie voor woedeaanvallen / gedragsproblemen

Hypnotherapie helpt in 3 tot 4 sessies om deze triggers op te sporen, te controleren en te verwijderen.

Omdat triggers, overtuigingen en trauma’s opgeslagen zijn in ons onderbewustzijn, is hypnotherapie (de therapie gericht op het onderbewuste) een zeer effectieve therapievorm voor woedeaanvallen of ander destructief gedrag.

Het ongewenste gedrag zal als gevolg hiervan verdwijnen.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk.

Hypnotherapeuten

Deze therapie wordt uitgevoerd door de volgende hypnotherapeuten:

Een foto van Karin Bakker, de eigenaar van en hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Karin Bakker

Hypnotherapeut

Inge Hoedemaeker foto Hypnotherapie Heemskerk

Inge Hoedemaeker

Hypnotherapeut

Amy Weggemans Hypnotherapeut Hypnotherapie Heemskerk

Amy Weggemans

Hypnotherapeut

Petra de Vries hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Petra de Vries

Hypnotherapeut

Marjelle Termaten hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Marjelle Termaten

Hypnotherapeut

Miranda van der Endt

Hypnotherapeut

Veelgestelde vragen

Wordt hypnotherapie vergoedt door de zorgverzekeraar?

Hypnotherapie wordt (meestal) gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraars als je een aanvullende verzekering hebt. Onze hypnotherapeuten zijn NBVH, RBCZ, NVPA, VIT, NFG en / of BATC gecertificeerde hypnotherapeuten, maar niet rechtstreeks aangemeld bij zorgverzekeraars. De uiteindelijke vergoeding ligt dus aan je eigen zorgverzekeraar, de door jou gekozen dekking en of je een natura- of restitutiepolis hebt. Bij de restitutiepolis is meestal wel sprake van vergoeding. Bij de ‘polis in natura’ valt het onder de aanvullende verzekeringen.

Is hypnose een wondermiddel waarbij ik zelf niks hoef te doen?

Nee, hypnose is géén wondermiddel waarbij je zelf niets hoeft te doen. Zo zal je niet op miraculeuze wijze 10 kilo afvallen als je elke dag chips en chocolade eet. Hypnose is een effectief hulpmiddel dat zorgt dat je betere keuzes gaat maken voor jezelf. Samen halen we de persoonlijke barrières weg die jou nu blokkeren om het beste uit jezelf te halen. Je zult bijvoorbeeld merken dat het (veel) minder moeite kost om te bewegen, slechte dingen te laten staan en je gelukkig te voelen.

Hoe voelt hypnose?

In hypnose zijn voelt als een diepe staat van ontspanning, waarbij we toch wakker zijn. Je hoort alles om je heen, maar je reageert er niet op. Het is het gevoel van helemaal in een boek verzonken zijn of autorijden op automatische piloot

Bij wie wordt hypnotherapie afgeraden?

Hypnotherapie is zeer veilig. Indien je epilepsie hebt of aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt dient er echter eerst contact opgenomen te worden met de behandelende arts of psycholoog. Pas na een schriftelijke goedkeuring van de arts of psycholoog kan er gestart worden met een hypnotherapie traject.

Kan ik ergens de ervaringen van anderen lezen?

Ja, dat kan. Op onze ervaringen-pagina kun je de verhalen lezen van andere cliënten. De hulpvragen variëren hierbij van afvallen, verslavingen, trauma’s, chronische pijn en meer. Voor meer virtuele maagband ervaringen kun je ook terecht op onze Facebook pagina.

Call Now Button