Er vindt eerst een intakegesprek plaats waarbij de cliënt de therapeut alle voor de therapie belangrijke informatie geeft. Naar aanleiding van de hulpvraag van de cliënt wordt een doelstelling voor de behandeling bepaald en wordt over de aanpak gesproken. De therapeut kan desgewenst met een behandelovereenkomst werken waarin de voorwaarden voor de samenwerking, de tariefstelling, eventueel de doelstelling en een inschatting van het aantal sessies wordt vastgelegd.

Hypnotherapie Heemskerk gaat er van uit dat een cliënt, in geval van lichamelijke klachten, een arts heeft geraadpleegd voordat de  hypnotherapie van start gaat. Ik ben, als hypnotherapeut, altijd bereid tot overleg met de behandelend arts. Dat overleg vindt uiteraard alleen plaats met goedkeuring van de cliënt. De hypnotherapeut is gehouden aan een zwijgplicht, dus alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.


Omdat hypnotherapie bij een grote verscheidenheid aan klachten toegepast kan worden, is een juiste therapieduur in zijn algemeenheid niet aan te geven. Over het algemeen kun je zeggen dat het in twee of drie sessies wel opgelost kan zijn. Dit geldt onder andere voor hooikoorts, allergieën, fobieën en andere lichte klachten. Voor stoppen met roken, gewichtsbeheersing en afvallen zijn meer sessies nodig en gelden andere tarieven.

De eerste sessie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Het grootste gedeelte van de tijd zal het voorgesprek en uitleg betreffen. Ik neem de tijd om je te leren kennen en wil graag alles horen over je probleem waar je doorheen wilt werken en wat je met hypnose zou willen bereiken. Ik leg je uit wat je verwachten kunt en wat je niet verwachten kunt.

Veel mensen zijn bang om de controle te verliezen of zich over te geven waardoor ze niet meer weten wat er gebeurd is. Gelukkig is het juist het tegenovergestelde waar, wat betekent dat je juist volledig aanwezig zult zijn bij alles wat er gebeurd en gezegd wordt. Wanneer je zo ontspannen en geconcentreerd bent, maakt dat je juist heerlijk voelt en dat je door die diepe ontspanning in een diepe trance weg glijdt. En dat terwijl je gewoon wakker bent en precies weet wat er gaande is.

Wanneer je voor de tweede sessie komt, gaan we het resultaat van de eerste sessie bespreken. Vaak zijn er andere dingen naar boven gekomen omdat een probleem is opgebouwd uit verschillende laagjes. Vanzelfsprekend gaan we door alle lagen heen zodat we bij de kern komen en er geen probleem meer is. En omdat hypnotherapie zo effectief is, zullen we vrij snel tot de kern kunnen komen.

Bij de tweede sessie is de spanning voor het onbekende verdwenen. Je weet immers wat je te wachten staat en daardoor is het gemakkelijker voor je om te ontspannen. Wanneer je zo ontspannen bent, zal de hypnose ook dieper en intenser zijn.

Een derde sessie gebruiken we om te evalueren en natuurlijk geef ik je extra advies en wetenswaardigheden.

Na de derde sessie is het ook mogelijk een persoonlijk coaching abonnement aan te gaan voor een half jaar. Wanneer jij jouw persoonlijke begeleiding met mij gaat starten, ga je zeker ervaren dat je verandert en er geen spijt van zal krijgen.

Persoonlijke Coaching; ook voor sporters!

Soms zijn er momenten waar je vast loopt in het leven. Wanneer je met bepaalde moeilijkheden of vraagstukken zit, kun je soms oneindig in een kringetje blijven ronddraaien zonder dat je de oplossing ziet. Dat is niet iets om je voor te schamen. Het komt bij iedereen voor.

Er zijn diverse redenen waardoor je kunt vastlopen: spanningen, onzekerheid, gevoelens van angst, depressie, conflicten thuis of op je werk, pijn, verdriet of een tekort aan energie. Het kan zelfs ook zo zijn dat er geen duidelijke aanleiding is. Misschien zit je al een tijdje niet lekker in je vel, zonder dat je er de vinger op kunt leggen wat daarvan de oorzaak is.

Hoe ga je om met die gevoelens? Het is soms moeilijk om het allemaal een plekje te geven. Laat staan dat je weet hoe je ze kunt veranderen of oplossen, want dat is natuurlijk de uiteindelijke bedoeling.

Door middel van coaching gesprekken kan ik je helpen om hier verandering in aan te brengen. Het aanboren en mobiliseren van innerlijke kwaliteiten, talenten als zelfvertrouwen, innerlijk rust, strategie ontwikkeling, discipline eigenwaarde, verhogen van sportprestaties en het stellen van doelen, behoren tot de mogelijkheden. Wanneer het nodig is om een hypnosesessie toe te passen, gaan we hier natuurlijk gebruik van maken.

Een coaching abonnement ga je aan voor 6 maanden en bestaat uit een coach gesprek van 60 minuten en telefonisch contact indien daar behoefte aan is.

Medische verklaring

Hypnose is geen vervanging voor de medische zorg. U dient de adviezen van uw arts op te volgen. Een medische verklaring van de behandeld art of huisarts dat Hypnotherapie is toegestaan dient U mee te nemen. Eventueel overleg ik met de behandeld arts, huisarts of psycholoog/psychiater.

Call Now Button